A rendezvény sikerességét mutatja, hogy idén már 50-nél is több kézműves csatlakozott az eseményhez. A régió legjobb minőségű portékáit most szombaton 9:00 órától lehet megkóstolni és megvásárolni a Szent István téren.

A programok már délelőtt elkezdődnek, többek között Grimm-Busz Buli és fánkevő verseny is lesz.

A délután folyamán folyamatosan lesznek kézműves és népi foglalkozások, galambreptetés, valamint a kicsiket a Csiga Duó és Pasenkó Bohóc interaktív műsora fogja szórakoztatni.

A téren egész nap kilehet próbálni a kosaras körhintát, lufi hajtogatást, óriási színes építőkockákat és a póni lovaglást is.

14:00-tól a tér vendégei lesznek a Busók, akik egyenesen Mohácsról jönnek el hozzánk. Majd a Mohácsi Sokacok Olvasóköre Hagyományőrző Tánccsoport műsora a Busó avató sokac tánc következik, ami fantasztikus busójárási hangulatot varázsol Szegedre.

18:00 órától pedig a látványos kiszebáb égetésre kerül sor a Szent István téren.

A víztorony délelőtt 10:00-től délután 16:00 óráig látogatható, ezen a napon kedvezményes áron, 220 Ft-ért, 6 éves kor alatt ingyenes.

HÁTTÉR:

A babona szerint a kiszebáb égetése megszabadítja az embereket minden bajtól. Ez a téltemető hagyomány nem csak a gyerekek, a felnőttek körében is népszerű, így a szegediek lehetőséget kapnak, hogy így búcsúztassák el a telet és vele együtt minden gondjukat, bánatukat.

Zászlónkra tűztük, hogy a vásárlás, az egészséges alapanyagok beszerzése élményekkel teli legyen, idegeskedés és depresszió nélkül. A szegediek szeretnek mosolyogva élni, vásárolni és élményeket gyűjteni, erre pedig kiváló alkalmat adnak a szegedi fesztiválok és Szeged piacai.

A KISZEBÁB –ra a következő helyszíneken lehet még feltűzni a cetlire írt bánatunkat:

Február 16-17.: Dugonics tér

Mindenkit sok szeretettel várunk 17:30-ra a Dugonics térre, ahonnan néptáncosok és Busók kísérik a „Banyát”  zenés felvonulás keretében a Szent István térre, ahol közösen engedhetjük el a telet és a gondokat a télbanya elégetésével.

Forrás: Komlósi Hella