Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester az átadón elmondta, még a tavalyi év végén kereste fel a DAKK Zrt-t, hogy a kerékpárok tárolásának problémájáról tárgyaljanak. „Egy héten keresztül a DAKK Zrt. munkatársai felmérték, átlagosan hány kerékpárt helyeznek el a buszpálya udvaron. Naponta körülbelül 400 biciklit zárnak le ezen a területen. Még most is látható, hogy sok biciklit nem a tárolóban zárnak le, hanem a korláthoz, fákhoz. A megegyezés szerint 230-cal növeltük a férőhelyek számát” – mondta az alpolgármester. Hozzátette, két helyszínen alakították ki az új tárolókat, az egyiket a DAKK Zrt., a Bocskai utca felől, ez mintegy 60 plusz lezáró helyet biztosít, Hódmezővásárhely önkormányzata pedig egy 160 férőhelyes tárolót alakított ki a pályaudvar másik oldalán, a templom mellett. Ez utóbbi olyan tömörített burkolattal rendelkezik, amely elnyeli a vizet, így kényelmesen és gond nélkül megközelíthető a helyszín. A DAKK Zrt. ezen felül kijavította a már meglévő, hibás kerékpártárolókat is. A beruházások összeértéke mintegy 6 millió forint.

Hegedűs Zoltán

Göbölös András, a DAKK Zrt. műszaki igazgatója kiemelte, korábban sok panasz érkezett az utasok részéről, hogy nem tudják kerékpárjaikat megfelelően tárolni, kevés a hely erre. „Bízunk abban, hogy minden kerékpáros megelégedésére szolgáltunk, most már minden utas biztonságos, és elérhető helyet talál biciklijének” – mondta.

Göbölös András

 

Az új kerékpártárolókat a mai naptól már igénybe is lehet venni. A Bocskai utca felől már sokan éltek is a lehetőséggel.

 

Ács Helga