Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János települési képviselő szerdán megtekintette a makói Deák Ferenc utcában épülő új könyvtár munkálatait. A létesítmény falai gyakorlatilag elkészültek, a műszaki ellenőr 98 százalékosra jelentette az állapotot. Sajnos a rossz időjárási viszonyok miatt – hol havazott, hol eső esett – a munkaterületre nem engedték be se a város jelenlévő vezetőit, se a sajtó munkatársait, így csak a korláton kívülről figyelhették azt, ami bent történik.

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János települési képviselő

– A makói makoveczi hagyaték gondozására és további fejlesztésére az elmúlt esztendőkben összesen 13,2 milliárd forint száz százalékos állami támogatásban részesült az önkormányzatunk, mely elsősorban Lázár János miniszternek, a térség országgyűlési képviselőjének köszönhető – fejtette ki Farkas Éva Erzsébet. A polgármester: hozzátette ebből az összegből a legnagyobb volumenű fejlesztés az új József Attila Könyvtár építése és környezetének rehabilitációja, mely 2,66 milliárd forintba kerül.

– Fontos mérföldkőhöz érkeztünk a könyvtári beruházás során, hiszen a falazás gyakorlatilag kész, most már az épület lefedésén dolgoznak, felkerülhetnek a tető tartószerkezetei – folytatta Farkas Éva Erzsébet. A határidőt így tartanai tudja a kivitelező, egyetlen egy gondot a nem megfelelő időjárás okozhatja. A szerződésben vállaltak szerint 2019 elején sor is kerülhet az új könyvtár ünnepélyes átadására. Farkas Éva Erzsébetet hallja:

##audio:5380##

Már a tető is körvonalazódik

A modern kulturális központ nem csupán a makóaikat szolgálja majd, hanem a kistérség lakóit is. Azt is érdemes megjegyezni, hogy sokkal több lesz, mint egy könyvtár, hiszen közösségi térként is funkcionál, így számos rendezvénynek adhat otthont. Az épület kialakításával egyidőben zajlik a környezetének rendbetétele is. – Most a Deák Ferenc utcán nagyon nehéz közlekedni, hiszen folyik a közművek kiváltása, de arra kérem az itt lakókat, illetve az erre járókat, legyenek türelemmel, mert a várható eredmény megéri ezt a kellemetlenséget – vette át a szót Toldi János. A települési képviselő úgy véli, a szépen megújított környezetben sokkal másabb lesz lakni, de erre sétálni is.

Dolgozik a daru

Munkatársunktól. K.