Szombaton teljes pompájukban fognak megmutatkozni báljukon az Eötvös végzősei. A szerdai táncpróbán egyelőre még csak a táncos cipő, illetve egy-két lány esetében az abroncs volt adott. Három táncot fognak bemutatni a fiatalok: bécsi és angol keringőt, illetve a latinos ritmusok sem maradhatnak ki, amelyet a cha-cha-cha fog képviselni. A bécsi és az angol keringőben 16-18 pár vesz részt, de a legnépszerűbb a ch-cha-cha volt a diákok körében, hiszen ott több mint 20 pár táncol.

Czékmán Ferenc és Szirmai Amanda

Szirmai Amanda és Czékmán Ferenc négy éve alkot egy párt az életben, így nem is volt kérdés, hogy együtt éljék át ezt az eseményt. A páros nemcsak az életben, a táncparketten is nagyon összeszokott, hiszen tavaly, amikor Feri végzett a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskolában, akkor is együtt táncoltak. Idén, amikor Amanda került az érettségi kapujába, akkor is közösen ropják a parketten. Különlegesség még, hogy tavaly is és ebben az évben is ugyanazokat a táncokat választották: a bécsi keringőben és a ch-cha-chában vesznek részt. Ennek ellenére nem unatkoznak a próbákon, amelyek október óta zajlanak, hiszen elég bonyolult a koreográfia, tud a tánctanár még újat mutatni nekik. A fiatal pár nagy izgalommal várja a szombatot, és ami a kicsit távolabbi jövőt illeti, Feri a következő tanévben szeretne belevágni a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola autószerelő képzésébe, míg Amanda egyelőre még nem tudja, hol folytatja tanulmányait.

Móczó János

A táncos párokat ebben az évben Móczó János táncpedagógus vezette be a zene, a ritmus és a koreográfiák fantasztikus egyvelegébe. „nem az a cél, hogy én eltáncoljam, hanem hogy mi eltáncoljunk” – instruálta a diákokat Móczó János a szerdai próbán, ezzel rávilágítva, hogy a tánc közben nem csak saját magára kell figyelnie az embernek, hanem a párjára, és a körülötte lévőkre is. Úgy lesz igazán látványos és szép a koreográfia. „Én mindig azt szeretem, ha a koreográfia mozgalmasak és élénkek, ha nagyon sok térformaváltás van benne. kevesebb figurával dolgozunk, mivel nem fogják tudni megtanulni a csemeték, viszont a térformák, illetve az egyikből a másikba való átmenet nagyon látványos lesz” – fogalmazott Móczó János.

ÉR.