Egy vásárhelyi, egy szentesi és két szegedi iskola részvételével indult útjára a labda a Centrum Futsal országos bajnokság idei kiírásában február 12-én a vásárhelyi Balogh Imsi Sportarénában. A fiatalok a becsengetéssel egy időben feszültek egymásnak az előző tanévben sikerrel elkezdett tornán.

Berta Adrien

„Az ország keleti szegletében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Mátészalkai Szakképzési Centurm 2016 szeptemberében egy országos futsal bajnokság megszervezését tűzta ki célul, ami a Centrum Futsal (CEFU) elnevezést kapta. A nyírbátori Bethlen Gábor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium iskolavezetése és lelkes testnevelői dolgozták ki a bajnokság rendszerét, a versenykiírást és vállalták az országos szintű szervezést” – mondta el Berta Adrien, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola testnevelője, a megyei forduló szervezője.

A cél természetesen az, hogy minél több diáknak játéklehetőséget és élményeket biztosítsanak, de a sportág népszerűsítése sem utolsó szempont. Nem beszélve arról, hogy ezzel a rendezvénnyel is kicsit közelebb szerették volna hozni egymáshoz a Szakképzési Centrum iskoláit.

Az előző tanévben 136 iskola vett részt a megmérettetésben, idén pedig már 150 csapatot és másfél ezer diákot mozgatott meg az országos szintű rendezvény.

A hétfői versenyen a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola, a szentesi Pollák Antla Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint a szegedi Déry Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Kőrösy József Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata mérkőztek egymással.

A torna győztese a regionális fordulóba jut tovább, ahonnét természetesen az országos döntőbe vezet az út.

Eredmények hamarosan…

szcs