A szerelem kortól, nemtől független, és ma már egyre lelkesebben ajándékozzuk meg a kedvesünket a szerelem napján. Mind a fiúk, mind a lányok választanak egy-egy virágos üzenetet. A legkeresettebb ilyenkor természetesen a vörös rózsa, mint a szerelem első számú nagykövete, de a tavaszi, illatos virágok is keresettek, akár cserepes, akár vágott formában. És arra is szoktak figyelnek a párok, hogy a szerelmük kedvenc virágát válasszák a színpompás kínálatból.

A tavaszi virágok cserepes formában akár összeültetve is jól mutatnak. Ilyenkor ezeket lehet díszíteni szívecskékkel, kedves kis figurákkal, melyeket aztán később akár ki is cserélhetünk például pillangókra, és máris kész a tavaszi asztaldísz.

Száz-kétszáz évvel ezelőtt még mindenki „beszélte” a virágnyelvet. Ma már elképzelhetetlennek tűnik, de egy-egy csokorral akár a randevú helyszínét és időpontját is megüzenhették egymásnak a szerelmesek. Mostanság a digitálisan elküldhető üzenetek átvették ezt a szerepet, így a virágnyelv lassan teljesen feledésbe merül, de azért azt mindenki tudja, hogy a vörös rózsa a legszebb szerelmi vallomás. Azzal is tisztában vannak a legtöbben, hogy a sárga rózsa a virágnyelv-szótár szerint búcsút jelent, de ha a kedvesünknek az a kedvenc virága, nyugodtan megajándékozhatjuk azzal is. A rózsaszín rózsa a vágy virága volt – ezt mostanában a fiatalabb korosztálynak szokás ajándékozni.

A Valentin nap arra is alkalmas, hogy a fiatalok eljegyezzék egymást, vagy épp összekössék életüket. A lánykéréshez a gyűrűt, vagy akár más, ajándéknak szánt ékszert is becsomagolhatunk, elrejthetünk egy csokor virágban. Vannak olyan különlegességek, melyeket direkt Valentin napra kínál a Margó Virág- és Ajándékbolt. Ilyen különlegesség az örök rózsa, amely valójában egy élő rózsaszál, melyből egy speciális eljárással kivonják a vizet, és tartósítják, így akár hónapokig is gyönyörködhetünk benne. Kicsit olyan, mint a „dobozos” orchidea, amely egyébként mostanában reneszánszát éli.

Szintén visszatér a virágüzletek kínálatába a selyemvirág. Ezek a fajta művirágok manapság megszólalásig hasonlítanak az igazi virágokra, és gyönyörű, örökké tartó csokrok készíthetők belőlük. Ezek is egyre keresettebbek mostanában.

A műsorban arról is beszélgettünk, hogy milyen teendőink vannak a lakásban teleltetett balkon növényeinkkel, hiszen lassan ezeket is fel kell készítenünk a „kiköltözésre”. Ha az időjárás engedi, az éjszakai fagyok elmúltával, érdemes őket hozzászoktatni a hűvösebb időhöz – szellőztessünk rájuk gyakrabban. Nézzük át a földjüket, ha szükséges, pótoljuk azt, vagy ültessük át őket. Nézzük át, nehogy legyen rajtuk valamilyen kártevő, távolítsuk el róluk a száraz ágakat, leveleket. Aztán, ha itt a tavasz, kitehetjük őket a teraszra.

Ha Valentin napra szeretnének különleges virágot ajándékozni, érdemes akár már a hétvégén megrendelni azt, személyesen, vagy telefonon. A Margó Virág- és Ajándékbolt megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Szent István tér 8. szám alatt, a pincében. Az üzlet hétköznapokon 7.30-17 óra között, szombatonként 8 és 15 óra között, míg vasárnap és ünnepnap 8-tól délig tart nyitva. Telefonon a 30/376-1490-as számon lehet érdeklődni. Akár kiszállítást is kérhetünk – a legromantikusabb gesztus, amikor szerelmünk munkahelyére küldetünk egy szál, vagy egy csokornyi vallomást. Az üzletben minden virággal kapcsolatos kiegészítő megtalálható: cserepek, kaspók, dekoráció, virágföld, tápoldat, minden van a kínálatban. De ha van olyan ajándék, amit szeretnének szépen becsomagoltatni, vagy akár egy virágban elrejteni, akkor is érdemes felkeresni a Margó Virág- és Ajándékboltot.

Kiskata