Az Együtt a Mindszenti Dózsa-telepi Általános Iskolások Jobb Jövőjéért Alapítvány az elmúlt években is összefogott a tagintézmény pedagógusaival és szülői szervezet tagjaival, hogy jótékonysági bállal segítsék a fiatalok iskolai életét. A rendezvény igazán komoly hagyományokkal bír, hiszen a 2018-as évben már a huszonkettedik bálnak adhatott otthont a mindszenti városi sportcsarnok.

Gémesné Wittich Szilvia

„Másodszor rendezzük ebben az épületben a bálunkat. A saját tornatermünket ugyanis szerencsére kinőttük. Olyan létszámmal vagyunk, hogy muszáj volt egy kicsit nagyobb helyszínt választanunk. Ahogy pedig az elmúlt évben, úgy idén is teltházas a rendezvényünk” – mondta el Gémesné Wittich Szilvia tagintézmény-vezető.

Ez bizony 300 fős mulatságot jelent, ahol az iskolai diákjai közül is közel százan vettek részt az esti programban. A nyolcadikos lányok szemkápráztató menyasszonyi ruhákban érkeztek, fiúkísérőik pedig fekete öltönyben vezették őket a keringő során. A végzősöket az alsósok követték, akik esernyőforgatós tánccal bírták tapsra a nagyérdeműt, majd néptánccal folytatódott a kavalkád, hogy aztán a kisiskolások az amerikai filmeket idézzék egy remek pom pom előadással. A végén pedig a kicsik álma is teljesült, a nagyokkal közösen vehették birtokba a táncteret.

A felvezetés ugyanis a megszokottak szerint idén is egy színes kavalkád volt táncokkal és látványos műsorokkal.

„A befolyt bevételt idén is jótékony célra fordítjuk. Tavaly elkezdtük az iskola udvarának fejlesztését, a fajátékokat sikerült bővíteni és fejleszteni. Ezt vinnénk tovább, idén erősítő játékokat szeretnénk a felső tagozatos gyermekeink részére. Emellett pedig az év végi kirándulásokat és jutalmazásokat is ebből az összegből szoktuk támogatni” – tette hozzá Gémesné Wittich Szilvia.

A műsorokat követően is a jól bevált recept szerint zajlott az este. Marhapörkölt került az asztalra krumplival, esetleg igény szerint friss fehér kenyérrel. Plusz kilókról pedig utóbbi esetben sem beszélhettünk, hiszen kiváló zenés mulatság vette kezdetét a vacsorát követően. Az igazsághoz pedig az is hozzátartozik, hogy néhányan még annak előtte is a parkettet választották.

Az est folyamán természetesen a szülők meglepetés tánca sem maradt el, ami szokás szerint „nagy port kavart” és csak tovább fokozta a hangulatot, biztosítva az éjszakába nyúló lendületet.

szcs