Zsúfolásig megtelt szombat délután az apátfalvi faluház nagyterme. Olyan sokan jöttek el az Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda-Bölcsőde most már hagyományosnak mondható farsangi mulatságára, hogy nem lett elég az ülőhely, így még a fal mentén is álltak érdeklődők. A 104 kisgyermek szülei, testvérei, rokonai mellett segíteni akarók is szép számmal érkeztek, mivel az esemény most is a jótékonyság jegyében telt. A befolyt összeget az Apátfalva Község Óvodásaiért Közhasznú Közalapítványon keresztül az intézmény fejlesztésére, játékok vásárlására és a kicsik kirándulására fordítják.

Két ovis, Antal Boglárka Anna és Tari Luca Anna között az intézmény vezetője, Luczó Anikó

– A farsang hagyományosan a bálok, mulatságok ideje, s mi ezt a hangulatot varázsoljuk esztendőről esztendőre a faluházba így február elején – nyilatkozta Luczó Anikó. Az apátfalvi óvoda vezetője kiemelte: ilyenkor mind a három épületükbe, vagyis a Maros, a Dózsa és a Rákóczi utcaiba járó apróságok és az óvónénik már hetek óta készülnek a nagy napra. Szombaton a mesefilmből jól ismert kis trollok is színpadra léptek, de az is kiderült, milyen nehéz dolga van a masinisztának és hogyan is megy a gőzös Kanizsára.

Kedves kis trollok

Tari Luca Anna nagyon szereti a farsangot. – Ilyenkor nem csak én öltözöm be, hanem ezt teszem a babáimmal is, most hercegnők lettünk – árulta el a 6 esztendős kislány. Luca az ovit is kedveli, főleg azt, mikor a barátnőivel babázhat.

Egy törpnek is szüksége van anyai segítségre

A szintén nagycsoportos Antal Boglárka Anna – miután részt vett a többiekkel a közös táncban – sietett átöltözni. – Tavasztündér leszek, szép ruhám lesz és már én is nagyon várom, hogy jó idő legyen és kimehessünk az udvarra játszani – sorolta Boglárka.

Munkatársunktól. K.