Egy kávé mellett Orbán Viktorral 3

 

A találkozó előtt egy nappal, kedden tájékoztatta Hegedűs Zoltán a sajtó munkatársait arról, hogy miről szeretne beszélgetni Magyarország Miniszterelnökével február 7.-én szerdán, a parlamentben.

„Május 26.-án találkoztam a Miniszterelnök úrral utoljára, akkor még arról tárgyaltunk, hogy Hódmezővásárhely jövője milyen pályán fog haladni. Mindenekelőtt köszönetet szeretnék mondani, hiszen rengeteg kormányzati támogatást kapott a város. Azt gondolom, hogy ez a szövetség a legfontosabb, mivel együtt előrébb tudjuk mozdítani Hódmezővásárhelyt. Számíthatunk a kormányra és a kormány is számíthat Hódmezővásárhelyre” – mondta Hegedűs. Hozzátette: kérni fogja a Miniszterelnöktől a közbiztonság, így a rendőrség, katonaság megerősítését, hiszen innen koordinálják a déli határ védelmét.

Az alpolgármester tájékoztatott, hogy szót fog ejteni arról a két gigaberuházásról, ami meghatározó a hódmezővásárhelyiek számára: az északi és a keleti elkerülő útról és a tram-trainről. A politikus kifejtette, hogy a Modern Városok Program keretei közt szeretnék elérni, hogy a kórház teljes felújítása történjen meg, mivel a katonák ellátása mellett, a lakosok ellátásának minőségi javulása is kiemelten fontos.

„A minőségi otthoncsere programról is tájékoztatni fogom a Miniszterelnököt, hiszen az elmúlt időszakban több mint 60 szerződést nyújtottak be hozzánk, amiből 11-et már el is fogadtunk. Ezek mellett a támogatását szeretném kérni egy olyan programhoz is, ami nincs benne a Modern Városok Programban. A kormány támogatását fogom kérni ahhoz, hogy Hódmezővásárhelyen létrehozzunk a jelenlegi piac helyén egy új bevásárló központot, ami a helyi őstermelőknek fog lehetőséget biztosítani arra, hogy fel tudják venni a versenyt a multinacionális cégek bevásárló központjaival” – mondta Hegedűs.

Az alpolgármester beszámolt arról, hogy a Magyar Közlönyben közölt, a Kormány 1840/2017. (XI. 10.) Korm. határozata szerint, a Modern Városok Program részeként felsorolt mezőgazdasági feldolgozóüzem és vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatban, már sok féle támogatási forma felvetődött. Hozzátette: helyben is létrehoztak egy munkacsoportot. Elmondta, hogy gondolkoznak azon a lehetőségen, az új állami ipari-parki területen, akár csarnokokat építenének, amit később bérbe adhatnak.

„Az a célunk, hogy minél szélesebb támogatási rendszert tudjunk felállítani, annak érdekében, hogy aki ide szeretne települni, szeretné Hódmezővásárhelyen végezni a tevékenységét, annak megfelelő feltételeket tudjunk ehhez teremteni” – fogalmazott Hegedűs.

Az alpolgármester elmondta: szeretné megerősíteni azt a meghívást, amit Almási István nyújtott át Orbán Viktornak március 14.-re, az első világháborús emlékmű felavatására.

n.j.