Izumi Tabata egy japán professzor, aki eredendően gyorskorcsolyázóknak fejlesztette ki ezt a bizonyos edzésmódszert. A hathetes program alatt kiderült, hogy a sportolók állóképessége nagyjából 30%-kal nőtt. Sőt az edzés intenzitásának köszönhetően a szervezet az edzés után órákkal is zsírt éget. A lényege ennek a módszernek, hogy a kiválasztott gyakorlatot 20 másodpercen keresztül kell végezni nagy intenzitással, majd jön 10 másodperc pihenő, és ezt nyolcszor meg kell ismételni.

Ennek az edzésmódszernek a jegyében telt a vasárnap délutáni ingyenes „Ezt válaszd!” crosstraining edzés is. Bagi a tréningekbe már többször is bele csempészte ezt a módszert, és a nagy sikerre való tekintettel ismét a japán professzor felfedezését hívta elő.

Most voltam másodjára ezen az edzésen, nagyon tetszik Bagi tréningje, a kedvencem a négyütemű fekvőtámasz és a hasizom gyakorlatok. Időnként konditerembe szoktam járni edzeni, erre a vasárnapira pedig kislányommal szoktam jönni. Ismerősöktől hallottam róla, és nagyon tetszik a hangulat. Imádom a zenéket is, és összességében mindent. Kellemesen el szoktunk fáradni, de ez nem baj, hiszen ezért jövünk” – nyilatkozta Kovács Judit.

Kovács Judit

Az „Ezt válaszd!” újdonsága továbbá, hogy egy Facebook oldalt is elindított a Szabadidő Sportszövetség, ahol hétről hétre nyomon lehet követni azt, hogy milyen edzés vár azokra, akik az egészség útjára szeretnének lépni. A következő tréning időpontját hamarosan megtalálja a Promenad.hu oldalon!

 

Sz.Viktor