A MIX PC-ben Tamás nem csak szervizelést vállal, de ha új (vagy használt) gépet szeretnénk venni, akkor is felkereshetjük. Új gép vásárlásakor a legfontosabb, hogy tisztában legyünk saját igényeinkkel. Először is azzal, hogy mire és mennyit akarjuk használni, hogy egy helyen van rá szükségünk – egy munkaállomáson, vagy magunkkal kell vinnünk, akarjuk-e később fejleszteni, mennyire legyen halk stb. Sok apró kérdést át kell gondolnunk. Akkor fogjuk igazán szeretni, és akkor tudjuk majd igazán kihasználni a computert, ha az teljesen személyre van szabva.

Új gép beszerzésekor általában a legnagyobb hiba, amit elkövetünk, hogy hallgatunk egy olyan barátra, ismerősre, szomszédra, aki csak önjelölt informatikus, nem is ért igazán hozzá. Sajnos sokszor előforduló probléma, hogy megvesszük azt a gépet, amit a „szomszéd srác” már nem használ… aztán kiderül, hogy azért nem használta, mert nem működött rendesen, a javítási költséggel együtt pedig elkölthetünk rá annyit, amennyibe egy új került volna. Szóval nagyon fontos, hogy megbízható helyről vegyünk számítógépet.

Szintén gondot okozhat, ha a már emlegetett „szomszéd fiúra” bízzuk a gépünk karbantartását, javítását is. Persze, ha tényleg szakember, nincs gond, de ha csak azért tőle kérünk segítséget, mert neki is van gépe, inkább ártani fog. A MIX PC-ben 2017-ben több mint 1200 elégedett ügyfél fordult meg, ez a statisztika pedig garancia a minőségi munkára. Kis Tamás imádja a munkáját, és a kihívásokat, a legnagyobb öröm számára, ha segíteni tud. Ez az árak alakulásában is megmutatkozik, egy szerviz 1000-1500 Ft között van, de a javítási költség is legfeljebb 4000 forint – persze vannak nehezebb esetek, amikor akár új alkatrészre is szükség lehet, de ilyenkor Tamás mindig egyeztet az ügyfelekkel. Jutalék helyett inkább a szakmai kihívás hozza lázba.

A műsorban az is kiderült, hogy egyre több nagyszülő szeretne odahaza internetet használni, nekik is hasznos tanácsokkal tud szolgálni a MIX PC Számítástechnikai Üzlet és Szerviz tulajdonosa, legyen szó akár gépválasztásról, akár használattal kapcsolatos praktikákról. A tapasztalat egyébként az, hogy az idősebb korosztály nagyon óvatosan bánik a gépekkel, sokkal többször kérdeznek, kérnek tanácsot.

Kaptunk pár tippet arra az esetre is, ha nem működik a gépünk. Bagatell dolognak tűnik, de bizony gyakrabban előfordul, mint hinnénk, hogy nem jut a laptopunk energiához. Első lépésként ezt ellenőrizzük: bedugtuk a konnektorba? Be van kapcsolva a hosszabbító? Szintén apró hiba, de hetente többször is előfordul, hogy azzal a problémával érkezik az ügyfél, hogy nem működik a wifi. Minden laptopon van egy kis gomb, amellyel ezt a funkciót bekapcsolhatjuk – nézzük meg, hogy ez működik-e. Minden egyéb hiba esetén azonban érdemes szakértő segítséget kérni. Ne kezdjünk el mindenféle javító programot, vírus irtót letöltögetni, bízzuk ezt Kis Tamásra.

Akár új gépet szeretnének, akár bővíteni kívánják a meglévőt, akár megbízható, gyors szervizre van szükségük, keressék Kis Tamást, a MIX PC Számítástechnikai Üzletben, Hódmezővásárhelyen, a Petőfi utca 5. szám alatt – az üzletnek saját parkolója is van. Telefonon a 70/605-9390-es számon érdeklődhetnek, illetve megtalálják a boltot a facebookon is. A MIX PC hétköznapokon reggel 9-től este 7-ig várja a vásárlókat, szombaton pedig 9-14 óra között tartanak nyitva. Az ebédszünet általában déltől fél 2-ig tart.

Kiskata