Mint arról már beszámoltunk, a napokban a helyi MSZP kivezette Hernádi Gyulát tagsága névsorából, aki semmilyen formában nem ért egyet pártja és a Jobbik összefonódásával. Mint mondja, ezért is indult el a baloldali értékek képviseletében az időközi polgármester-választáson. Véleménye szerint szabálytalanságok sorozata történt tagsági jogának megszüntetésekor, amelyben – az alapszabállyal ellentétben – a teljes tagság helyett egy szűk kör döntött.

– Sok olyan dolog történt, ami az alapszabállyal homlokegyenesen szembe megy, ezek közül egyet emelnék ki, ami történelmi visszapillantásban érdekes összefüggésekre enged következtetni. Szombaton, január 6-án az MSZP helyi elnöke és az elnökség egy része kiadta a közleményt, hogy dr. Márki-Zay urat támogatják a választáson úgy, hogy hétfőre volt taggyűlés hirdetve, ahol az volt a napirendi pont, hogy kit fog támogatni az MSZP a helyi időközi polgármester-választáson. Ez a Tanú című filmre emlékeztet, amikor az ítélet már megvan, de még tárgyalás nincs. Ezek az idők azért szerintem nem kívánatosak és nem kellene ide visszalépni Vásárhelyen – fogalmazott Hernádi Gyula.

A baloldal polgármester-jelöltje azt is visszásnak találta, hogy a párt helyi taggyűlésén úgy döntöttek a sorsáról, hogy az események alakulását a megyei MSZP elnökének, Botka Lászlónak embere irányította és vezényelte le.

– Véleményem szerint szabálytalanul megjelent a megyei elnök képviseletében egy nem vásárhelyi tag, aki aztán folyamatos véleménynyilvánításával, közbeszólásával mindig felkorbácsolta a kedélyeket, amikor azok már megnyugodni látszódtak, és mikor már konszenzust tudtunk kialakítani. Ezt nem érzem jónak, mivel Hódmezővásárhely nem az országos pártcsaták színhelye, hanem inkább a helyi emberek döntésének helye – tette hozzá a polgármesterjelölt.

Hernádi Gyula úgy érzi, továbbra is tart az MSZP elárulása és szétverési kísérlete, amelyet úgy gondol, nem helyileg vezérelnek, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy politikai rövidlátás miatt alakulnak így pártjában a dolgok. Annyi bizonyos, a döntésbe nem nyugodott bele, ügyét az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága elé terjeszti.

Forrás. vasarhelyitv.hu