Az időközi polgármester-választáson független baloldaliként induló Hernádi Gyula semmilyen formában nem ért egyet a helyi MSZP és Jobbik összefonódásával. A szocialista párt helyi alapszervezetének ülésén, pénteken pont ez volt a fő téma.

Hernádi Gyula a Vásárhelyi Televíziónak elárulta, hogy a vásárhelyi szocialisták tagsága a legutóbbi gyűlésükön hosszas, három és félórás heves vita után egy „felmondás” nevű fegyelmi büntetés kíséretében kivezették a tagnévsorból. Véleménye szerint nagyon sok szabálytalanság történt tagsági jogának megszüntetése körül.

-Én maradok az alapelveimnél. Továbbra is szeretném az igazságosságot, az esélyegyenlőséget képviselni. Egy tanulsága van számomra, amit a helyi pártok, jelöltek és a helyi politikával foglalkozók figyelmébe is ajánlanék. Ahogy ezt már korábban is hangsúlyoztam, hogy egyáltalán nem érzem jónak, hogy ezt a várost az országos pártcsaták színhelyévé tették. Szerintem ez nem helyes, nem jó, ez nem kell nekünk, a vásárhelyi embereknek. Véleményem szerint itt háttérbe kell tolni az egyéni ambíciókat és nem pártkatonaként kell viselkedni ebben a szomorú ügy miatt létrejött kampányban, hanem vásárhelyiként kell gondolkodni. Olyan emberként kell politizálni, akinek Vásárhely az első – mondta Hernádi Gyula.

A baloldal polgármesterjelöltje szerint egykori pártja tagsága sok szempontból jelenleg megosztott, amit az is jól mutat, hogy ügyében a teljes párttagság csupán ötöde döntött. Hernádi Gyula politikai rövidlátásként jellemezte a kialakult helyzetet.

– Az MSZP egyértelműen a Jobbikkal való szövetségben áll, ez egyértelmű és továbbra is rossznak érzem. Ezt már nélkülem fogják folytatni. Gondolom, jó pár tag nem vállalja ennek a további következményét – tette hozzá.

Hernádi Gyula azért nem adja fel, ügyét az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága elé terjeszti.

forrás: Vásárhelyi Televízió