Márki-Zay Péter közösségi oldalán jelentette be, hogy indulni fog a hódmezővásárhelyi polgármester jelöltségért. A magát függetlennek valló üzemgazdász mögé azonnal beálltak az ellenzéki pártok. Minden párt egy lapra tette fel a Fidesz fellegvárának számító városában a politikai hatalomátvételt.

Az, hogy Gyurcsány Ferenc is a független jelölt mögé állt, kiverte a biztosítékot. Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején a legrosszabb időszaka jött el a városnak. Ez volt az az időszak, amikor a 47-es utat, halálútként tartottunk nyilván. Leállították a négysávosítását, ezután minden héten volt baleset, halálos is. Azért mert nem lett befejezve a négysávosítás. Ezen kívül eladták a város legnagyobb mezőgazdasági cégét és több száz embert tettek ki az utcára. Végül 20 ezer embernek kellett körülfognia a kórházat, hogy ne zárja be Gyurcsány Ferenc kormánya.

A hódmezővásárhelyiek tudják, hogy Gyurcsány Ferenc vagy az ő embere mit hoz a városra.

Márki-Zay Péter kampányában az is elhangzik, hogy multikat csábítana a térségbe, mivel nagy a munkanélküliség aránya. Hegedűs Zoltán azonban azt javasolja, hogyha valaki úgy gondolja Hódmezővásárhelyen magas a munkanélküliség vizsgálja meg jobban a tényeket, adatokat.

A politikában nagyon fontos az igazmondás, a szavahihetőség. Hódmezővásárhely egy olyan kis közösség, hogy itt nem lehet hazudni, mert egy pillanat alatt kiderül. Ez jelen esetben is így történt, hamar kiderült, hogy Márki-Zay Péter állításai hamisak.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető.

forrás: echotv.hu