Valentin napon még mindig az egyik legközekedveltebb ajándék a vörös rózsa. Ezt egy szálként, illetve csokorban is szokták kérni a vásárlók, valamint virágdobozban. Utóbbi azt jelenti, hogy egy kerek díszdobozba egy vizes oázist helyeznek, ebbe teszik bele a virágokat. A vizes oázis körülbelül 10 napig biztosít frissességet, de ajánlott folyamatosan újra locsolni.

A rózsák mellett igen közkedveltek ilyenkor a tavaszi virágok is, nárcisz, jácint, és tulipán közül választhatunk.

Akár csokrot, akár egy szál virágot választunk, díszíttethetjük különféle romantikus kellékekkel, fatáblákkal, szívecskékkel, masnikkal is akár.

Koncseg Nóra és Nagy Ildikó

A cserepes virág is kelendő ilyenkor, a közkedvelt tavaszi virágokat is megkapjuk ebben a formában, de rózsát is vásárolhatunk. Ilyenkor a virággal rendelkező egyéb cserepes növények is nagy népszerűségnek örvendenek, ilyen például a krókusz, a primula, vagy a ciklámen. Ezeket virágzásuk után érdemes kiültetni a kertbe is, hogy még tovább gyönyörködjünk a növényben.

Csokor összeállításánál inkább a kerek csokrot részesítik előnyben. Nagy Ildikó, virágkötő elmondta, a hasonló tartósságú elemeket helyezik el a kompozícióban.

Valentin napkor igen kelendőek a léggömbök is. Az Orchid-Díva Virágüzletben az év minden szakában mindenféle lufival várják a vásárlókat, a szülinapostól az esküvőiig. A szerelmesek napján természetesen szív alakú, és elsősorban piros és bordó színű darabokkal találkozunk, az igen népszerű „Szeretlek”, vagy I love you felirattal. A hagyományos gumis léggömbök általában 1-2 napig bírják, a fóliás léggömbök akár több héten keresztül is. Sétáló szív lufikat is beszerezhetünk az üzletben. Továbbá egy igen különleges léggömböt is beszerezhetünk, a beszélő lufit. Ebbe belemondhatjuk azt, amit kedvesünknek szánunk, majd egy szimpla, kisebb ütésre „lejátssza” a léggömb az üzenetünket.

A műsor során szó esett az esküvői dekorációkról is, hiszen már januárban rendeznek ezzel a témával kapcsolatos kiállításokat. Az Orchid-Díva mindenféle dekoráció elkészítését vállalja, a terem díszítésétől a kardíszekig, esküvői csokorig és kültéri díszítésekig.

Az Orchid-Díva Virágüzletet megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Szántó Kovács János utca 87. szám alatt. A hét minden napján nyitva tartanak: hétfőtől szombatig, 8-18 óráig, vasárnap pedig 8-14 óráig. Rendeléseinket érdemes előre jelezni, megrendelhetjük azokat a 62/211-788-as telefonszámon, vagy személyesen az üzletben.

 

Ács helga