Testületi ülést tartottak hétfőn az apátfalvi községházán. Az eseményen részt vett Ádók János is. A Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke nem csupán beszámolt az előző évben történt fontosabb eseményekről, munkáról, hanem jó hírrel is érkezett. – Az apátfalvi önkormányzat két alkalommal is sikeresen vett részt a Területi Operatív Programban, így győztes pályázatot készítettek a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére, valamint a csapadékvíz elvezetésének a fejlesztésére – nyilatkozta az alelnök. Ádók János ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:5336##

Dr. Szénási Hanna jegyző, Szekeres Ferenc polgármester és Ádók János alelnök

– Az alelnök beszámolója után úgymond a községi programnaptárt állítottuk össze, vagyis meghatároztuk, mikor és hogyan emlékezünk meg az állami, a nemzeti és a település ünnepekről – vette át a szót Szekeres Ferenc polgármester. Igen kiterjedt munkát végez az Apátfalvi Értéktár Bizottság. Az elnöke, Vargáné Nagyfalusi Ilona röviden ismertette, hogy 2017-ben mi mindennel is foglalkoztak, mit vettek leltárba, de röviden szólt az idei tervekről is.

A községben két kisebbségi önkormányzat tevékenykedik. A hétfői ülésén a grémium így felülvizsgálta mind a román, mind a roma önkormányzattal való együttműködési megállapodását. A továbbiakban is szoros lesz köztük a kapcsolat, hiszen így tudnak többet tenni a községért, a lakókért.

Egy új támogatási forma bevezétését is megszavazták a képviselők. – A 2018. január elseje után született babáknak és családjuknak egszeri anyagi segítség jár – fogalmazott Szekeres Ferenc polgármester. Vagyis minden apátfalvi állandó lakcímmel rendelkező csecsemő kap 40-40 ezer forintot. – Ez nem utalvány, nem kötvény, hanem készpénz, szerintem ezzel tudunk a legjobban hozzájárulni a családok költségeihez – emelte ki a végén a község vezetője.

Munkatársunktól. K.