Nagy várakozás és izgalom előzte meg a szombat estét, ugyanis a diákok már hónapok óta finomították a tánclépéseket. Összesen 36 pár koptatta a Fekete Sas dísztermének parkettjét, akikért szülők, tanárok és barátok együtt szorítottak. A táncos lábú fiatalok pedig meg is hálálták a támogatást és hiba nélkül mutattak be egy angolkeringőt, egy rockyt és a meglepetéstáncot, ami egy csárdás volt.

A bál fővédnöke Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere volt, aki beszédében kiemelte, hogy szinte tapintani lehetett a szülői büszkeséget a Fekete Sas dísztermében.

Ezek a fiatalok nem is olyan régen még gyermekként szaladgáltak körülöttünk. Most pedig ifjú hölgyeket és fiatal urakat látunk, akik várják, hogy felcsendüljön a zene, és életük első bálján a nyitótáncot eljárhassák. Kedves fiatalok! Kívánok önöknek nagyon sok sikert az életben és nagyon sok boldogságot!” – mondta el Hegedűs Zoltán.

Hegedűs Zoltán

A bál megnyitása és a virágok átadása után sorra érkeztek a párok a parkettre, hogy számot adjanak arról, amit az elmúl hónapokban tanultak. A nézőtér megtelt a büszke szülőkkel, akik csak úgy kattintgatták a vakukat, hogy megörökítsék gyermekük eme életre szóló élményét. A bálozók teljesítményével a tánctanárok is elégedettek voltak.

Nagyon jól mentek már a próbák is, és élesben is ügyesek voltak a gyerekek. A legkönnyebben az angolkeringővel haladtunk. A rocky egy kicsit nehezebb tánc, azt többet kellett gyakorolni, a csárdást pedig nagyon könnyen megtanulták a diákok. Már sokadik éve tanítunk táncot ebben az intézményben, de most a vártnál is több jegy kelt el, és ezért kicsit kisebb volt a tánctér, de ügyesen megoldották a gyerekek” – nyilatkozta Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László, a koreográfia betanítói.

Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László

A végzősökön látszott, hogy nem csak muszájból táncolnak, hanem élvezik is azt. Csupa vigyorgós arcot lehetett fellelni a tömött sorokban, amiket lefotózva még nekünk is mosolyra görbült a szánk. Hasonlóan volt ezzel az intézmény igazgatója, Nagy Zsuzsanna is.

Nagyon büszke vagyok rájuk. Látjuk őket felnőni, hiszen 14-15 éves gyerekekként érkeznek hozzánk, most pedig felnőttként láttuk őket. Természetesen benne van a levegőben, hogy hamarosan kirepülnek. A diákbál az, ami után nagyon nagyon kemény munka jön, fel kell készülni az érettségire. Az utolsó heteket, hónapokat ki kell használni tanulásra” – mondta el Nagy Zsuzsanna.

Nagy Zsuzsanna

Mispál Luca és Barna Ákos ugyan együtt táncoltak, de nem egy iskolába járnak. Ákostól megtudtuk, hogy a tánc tekintetében gondban van az iskola, hiszen a tanulók körülbelül 70%-a fiú, így külsős lányokat kellett felkérni. Lucával nagyon jó barátság alakult ki köztük évekkel ezelőtt, ezért gondolta úgy, hogy vele szeretne táncolni. A páros mind a két tagja élvezte a táncot, és nagyon örülnek annak, hogy együtt rophatták.

Mispál Luca és Barna Ákos

Nem volt túl nehéz ma este táncolni, hiszen jól megtanították nekünk a táncokat. Talán ami nehézség volt, az a sok ember. Az angolkeringőt és a csárdást szerettük a legjobban, ezek voltak a legkönnyebbek nekünk. Összességében jó kedvűen zajlottak a próbák. Szoros volt a menetrend, de sikeresen vettük az akadályokat” – mesélte el Dugár Inez és Török Imre.

Dugár Inez és Török Imre

A nyitótánc és a vacsora után elérkezett annak pillanata, hogy mindenki önfeledten szórakozzon. Húrok közé csapott a Maraton Band, a tánctérre pedig megérkeztek a táncoslábú vendégsereg, akik végig mulaták az éjszakát.

A Maraton Band

 

Sz.Viktor

Fotók: Sz.Viktor, n.j.