A makói Ifjúsági Színtérben szombatról szombatra mindig valamilyen érdekességgel készülnek, Legutóbb azonban nem a Széchenyi téri klubban, hanem a vele szemben lévő Hagymaházban várták a gyerekeket. A létesítmény aulájában különféle kézműves foglalkozásokon vehettek részt a diákok. – Több dolgot is csinálhattak azok, akik ellátogattak hozzánk, így például az újévre jellemző szerencsét hozó kismalacot vagy lóherét készíthették el – sorolta Bertus Barcza Anikó. A művésztanár kiemelte: mivel a Makói Teátrum előadásában a jelenlévők megnézhették A Hókirálynőt, így ez adta ahhoz az ötletet, hogy a mesejáték szereplői bábként is megjelenjenek. Vagyis papír, hurkapálca és festék használatával mindenki megalkothatta a maga Hókirálynőjét.

A darabot a Makói Teátrum (MATE) művészeti vezetője, Varga Norbert álmodta színre. – A címszereplő érzelemmentessége sajnos nagyon jellemző korunk emberére, így mai mondanivalója is van ennek a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló mesejátéknak – nyilatkozta a MATE vezetője. A darab részleteiről Varga Norbertet hallja:

##audio:5333##

A makói Almási iskola negyedikese Bali Gyöngyi. – A legjobban rajzolni szeretek, elsősorban gyümölcsöket, aztán tengerpartot, de én csináltam otthonra a 2018-as naptárt is – árulta el a kislány. Gyöngyi kedvenc színe a türkizkék. Ez nem is csoda, hiszen sokszor ábrázol tengert, de ez a szín szombaton is visszaköszönt a Hókirálynőjén. – Eddig még soha nem láttam a valóságban tengert, a nyáron azonban apukám elvisz Korfura, így ez az álom is teljesülni fog – tette hozzá a kisdiák. Gyöngyi bőröndjében természetesen lesz majd rajzlap, illetve színes ceruza, hiszen a parton ülve alkothat majd.

Készül a jóságos varázslóasszony sminkje. Ivanics Rozália alakítja

– Úgy érzem magam a színpadon, mint hal a vízben, a gyomorgörcs többnyire még megvan, mikor fellépek, de az kell hozzá – mondta nevetve a MATE egyik tagja, Ivanics Rozália. Rozika néni kétszeres nagymama, a 17 és a 15 éves unokája is látta már őt szerepelni, s nagyon megdöbbentek, hogy a nagyi ilyent is tud. – Nagyon várom a próbákat, sokat készültünk A Hókirálynőre, ahogy előtte a Csontkomédiára is – fogalmazott Rozika néni. A mosolygós amatőr színjátszó a korát nem árulta el, csak tréfásan annyit mondott: már ingyen utazhat a buszon. Szombaton ő alakította a jóságos varázslóasszonyt a mesejátékban.

Munkatársunktól. K.