Hegedűs Zoltán

Az elmúlt 2 és fél hét során Hegedűs Zoltán alpolgármester a helyi társadalmi csoportokkal, gazdasági szereplőkkel, civil szervezetekkel. Ez az első ilyen alkalom, hogy a költségvetés összeállítása előtt konzultációt tartanak, de Hegedűs Zoltán elmondta, hogy a jövőben szeretné, ha ebből gyakorlat lenne. „Én azt tartom jónak a város szempontjából, ha a közös a kasszánk, akkor közösen is döntsünk. Ezért kezdeményeztem ezeket a konzultációkat is, hogy tudjunk ebben a kérdéskörben is beszélgetni, a fontos dolgokat egyeztetni” – fogalmazott az alpolgármester.

Tárgyalás folyt a gazdák képviselőivel. Ezen a konzultáción felmerült a külterületi közútrendszer fejlesztése, a közbiztonság további javítása a tanyás térségekben és a helyi védjegy létrehozása is. Illetve a vállalkozókkal is történtek egyeztetések. Szinte minden munkaadó arról számolt be, hogy szakképzett munkaerőhiánnyal küzdenek. Különböző ötletek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ezen hogyan lehetne segíteni. Szinte minden területen hiány van, és minden szakmában azonnal fel tudnának venni munkavállalókat. Megoldásként az merült fel, hogy a bérek emeléséhez a helyi adók csökkentésével tudna hozzájárulni az önkormányzat.

Az egészségügyet is érintő kérdések is napirendre kerültek, hiszen azokkal az orvosokkal is tárgyalt az alpolgármester, akik nem önkormányzati rendelőben dolgoznak. A cél az, hogy egy 2-3 éves programot dolgozzanak ki, amelynek értelmében Hódmezővásárhely összes orvosi rendelője megújuljon. A horgászok esetében abban indítanak együttműködést, hogy a közös vízpart tisztántartása, karbantartása közösen járjanak el, hogy megfelelő körülmények között tudjanak a horgászok horgászni, illetve a szabadidejüket ott töltők is szép környezetben lehessenek.

Hegedűs Zoltán tárgyalt még az oktatás, az egyházak, a sport, a szociális szféra, az olvasókörök és az állatvédők képviselőivel is.

Hódmezővásárhely 2018-as költségvetését várhatóan február elején tárgyalja a költségvetés, amelyen megvitatják a konzultációsorozaton elhangzott javaslatokat, elképzeléseket is.

ÉR.