Az idei esztendő első redkívüli testületi ülését tartották csütörtökön Makón. A városháza kistárgyalójában mindössze néhány perc alatt hozott döntést a grémium. A képviselőknek nem volt nehéz dolga, hiszen egyetlen egy napirendi pontot kellett megbeszélniük: az önkormányzati fenntartás alatt álló intézmények vezetőinek az illetményét.

Erre azért volt szükség, mert a 2017. február 8-ai ülésükön csak határozott iideig, vagyis 2017. december 31-ig állapították meg a bérezéseket. Így újból napirendre került három önkormányzati cég, vagyis a Makói Óvoda, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény (ENI), valamint a Makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum vezetőjének az illetménye.

Az önkormányzat célja, hogy továbbra is egységes javadalmazásban részesítse a cégeinek irányítóit. Ezért 2018. január elsejétől számítva havi bruttó 400-400 ezer forintról döntött a grémium. Ez az összeg Szikszai Zsuzsanna múzeumigazgató és Tóthné Balázs Andrea, az ENI vezetőjének az esetében 2018. december 31-ig jár, mivel újból határozott időre állapították meg.

A Makói Óvoda vezetőjének, Bába Andrásnénak a megbízatása 2018. július 31-ig szól. Ezért neki a most megszavazott havi bruttó 400 ezer forintos illetmény csak ezen időpontig, s nem az év végéig szól.

Munkatársunktól. K.