Szombaton a Gregus végzősein lesz Vásárhely szeme, hiszen az diákbálak sorában ez a középiskola következik. A végzősök az utolsó próbákon vesznek részt, és már csak az utolsó simításokat végzik. A koreográfia összeállt, a lépések begyakorolva, az izgalom pedig egyre nagyobb.

A 36 pár összesen három táncot fog bemutatni a Fekete Sas dísztermében. Az iskolában már hagyomány, hogy a nyitótáncok egyike keringő, és mivel tavaly bécsi keringő szerepelt a repertoárban, idén az angolon a sor. A második produkció egy pörgős, remek hangulatú rocky lesz. A diákok harmadjára is visszatérnek majd a parkettre, egy meglepetés tánccal, ami szombat estig még maradjon meglepetés.

Nagyon ügyesek voltak a diákok, a próbákon mindig itt voltak, jól tudtunk haladni. Az angolkeringő zenékét a diákok választották azok közül, amiket hoztunk, azt pedig, amire a rockyt táncolják, mi választottuk. Nagyon fontos volt ebben az évben is, hogy a gyerekek elsajátítsák az alaplépéseket, hiszen erre épül az egész koreográfia, ezért azzal kezdünk, és erre épültek a nehezebb mozdulatok” – mondta el Bakcsiné Rostás Edit és Bakacsi László, a koreográfia megálmodói és betanítói.

Bakcsiné Rostás Edit és Bakacsi László

Már a próbán látszott, hogy a férfiak felvették szerepüket és magabiztosan vezették a hölgyeket, ha pedig valamelyik fél hibázott, mosolyogtak egyet és folytatták a táncot. Így kell ezt csinálni, hiszen a bálon is becsúszhatnak kisebb bakik, azonban ezen nem szabad fennakadni, menni kell tovább, mosolyogni, hiszen a lányok gyönyörű ruhában szépek lesznek, a férfiak pedig elegáns öltönyben magabiztos mosollyal fogják lenyűgözni a közönséget.

Rozsos Dávid Bence és Földházi Evelin az életben is egy párt alkotnak, így nem volt nehéz eldönteniük, hogy ki kivel fog táncolni. Dávidnak az angolkeringő a legszimpatikusabb, hiszen nagyon jó a ritmusa. Evelin a meglepetés táncot részesíti előnyben. A páros női tagja elmondta, hogy kilenc évig néptáncolt, így könnyebbek voltak a lépések. Az egyszerűség híve, ami a ruháján is ez fog visszaköszönni. A fehér ruha alja tüll lesz, és nem lesz „túl csicsás”.

Rozsos Dávid Bence és Földházi Evelin

Mind a három táncban van olyan elem, amit szeretünk, és olyan is, amit nem. A legnehezebb talán a rocky, abban vannak olyan lépések, amiket nehezebb volt megtanulni. Ez lesz az első bálunk amin táncolunk, ezért már izgulunk. Mint néző voltunk már diákbálon, tudjuk, hogy mivel jár, de magunkon tapasztalni sokkal másabb. Mindkettőnk szülei és barátai ott lesznek a közönség soraiban, ezért igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból” – tudtuk meg Rácz Zsanettől és Szabó Viktortól, akik nem csak a parketten, hanem az életben is egy párt alkotnak.

 

Sz.Viktor