A mindszenti báli időszakot minden évben a legextravagánsabb bállal kezdik a városban, és ezt a kitüntető címet a Lovas bál tudhatja magáénak. A program ebben az évben, hűen a húsz évhez, egészen különlegesre sikerült. A mulatságot Debreczeni-Kis Helga nyitotta meg, aki a Fölszállott a Páva idei évadában citerajátékával megnyerte a versenyt.

A bál étlapja sem okozott csalódást, ugyanis megszokhattuk a Lovas klub rendezvényeinél, hogy minden saját kezűleg, a tagok összefogásából valósul meg. Nincs ez másképp a menünél sem. Három „szupernagyi” készítette a több mint háromszáz főre a húslevest, és a süteményeket is.

Darázs Jánosné, Nagy Jánosné és Horváth Lőrincné

A leves reggel fél 8 óta négy üstben főtt meg. Darázs Jánosné, Nagy Jánosné, és Horváth Lőrincné tüsténkedett a konyhában már reggel óta, hogy a Lovas bál vendégei jól lakjanak. Elmondták, hogy a finom húsleves titka ennyi főre, a jó időbeosztás. Azt is elmondták a szakácsnők, hogy ennyi emberre főzni nem egyszerű feladat, de mindenkinek megvan az, amiben nagyon jó. A munkamegosztás tehát működik. Mind a három „szupernagyi” klubtag is természetesen, egyikük már több mint tíz éve süt-főz a lovas klub rendezvényeire.

A rendezvény egzotikusságát a hagyományos ízek mellett a Copacabana brazil samba show adta, amit később egy több mint háromszáz szeletes születésnapi torta követett.

Csatordai Lajos

A kérdésre, hogy ilyenkor leeresztenek –e a Lovas Klub tagjai, vagy a bál alatt is a jövőt fontolgatják, tervezgetik, Csatordai Lajos elnök a következőt mondta: Igen is, meg nem is. Igen ilyenkor értékeljük az évet, és megünnepeljük az előző év sikereit. És azért nem, mert ilyenkor minden, amit a Lovas bál résztvevői látnak, az a tagok, kétkezi munkáját tükrözi. A díszítéstől, az ételig, és mindenki azt szeretné, hogy a jelenlévők maradéktalanul szórakozzanak. Nekünk lovas bál majd vasárnap este ér véget, amikor visszaadjuk üresen a csarnokot.

A továbbiakban szeretnék végig vinni a megszokott állandóságot az évben, melybe beletartozik a Gyermeknap, de a Lovak és Lóerők fesztivál újbóli megszervezése is.

sk