Sötétben mutat igazán jól a kis asztali tűzijáték

Egy gyermek idejében a hat esztendő is nagy idő, de egy intézmény esetében talán még fontosabb. Így van ezzel a Hagymatikum is, hiszen 2012-ben nyitotta meg a kaputját, s azóta is várja a vendégeit. A most szombati program eltért a megszokottól, hiszen a születésnapját ünnepelte a létesítmény.

– Igaz, nem a nyitás óta, de már jó pár esztendeje itt szoktunk pihenni – tudtuk meg Hortobágyi Pétertől. A vajdasági férfi sokszor megfordul Csongrád megyében, mivel a felesége szegedi. – Több környékbéli fürdőben is voltunk már, de a Hagymatikumot azért szeretjük, mert programokkal is kedveskednek – összegzett a fürdőző. Hortobágyi Péter kiemelte: a neten már olvasott a tervezett bővítésről, így már várja, mivel fog gazdagodni a jövőben a létesítmény.

– A legnagyobb rendezvényeink között van a születésnapunk, nekem ez a második a sorban, mivel nagyon sok embert kellett néhány perc leforgása alatt megajándékozni, ezért úgy döntöttünk, hogy nem egy hatalmas tortánk lesz, hanem muffinokból rakjuk össze – nyilatkozta Gergely Gábor. A Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette: természetesen a programokról sem feledkeztek meg, így többek között brazil hangulatot is varázsoltak a fürdőbe.

– Nyolcszáz éves történelmi múlttal rendelkező városunk egyik legimpozánsabb épülete a Hagymatikum, s örömmel tudatom, hogy a világ egyik legszebb fürdője címét is elnyerte a létesítmény – vette át a szót Farkas Éva Erzsébet. A polgármester kiemelte: az Ybl- és Kossuth-díjas tervező, Makovecz Imre már az átadását sem élhette meg a fürdőnek, ezért is van nagy jelentősége annak, hogy hamarosan 9,5 milliárd forintból megvalósulhat az építész teljes álma. Mivel állami támogatásból bővíteni fogják.

Munkatársunktól. K.