Csongrádon is többnyire jó játékkal és támadófocival rukkolt elő a Hódmezővásárhelyi FC a szombati edzőmérkőzésen. A csapat az elmúlt két felkészülési találkozón is a támadásokra helyezte a hangsúlyt és hasonló volt a helyzet a jó játékerőt képviselő megyeegyes Csongrád ellen is. Ennek eredményeként az első játékrészben 3-0-ra ment a HFC, a fordulás után pedig meglett a negyedik találat is.

A játék azonban nem volt teljesen hibátlan, két eladott labda is megbosszulta magát, 4-2-re tudtak zárkózni a Tisza-partiak. A végére azonban a vásárhelyiek megrázták magukat és megrúgták az ötödik gólt is.

A Vásárhelynél ismét szerepet kaptak a már Bordány elleni is próbázó játékosok, Benke Bálint, Füredi Szabolcs, Szekér Dávid és Szabó Imre is.

Időközben pedig az is biztossá vált, hogy Ablonczy Gerjén távozik a csapattól. Jó eséllyel Marton Bence sem tudja vállalni a folytatást a kék-sárgáknál, valamint az előzetesek várakozások szerint Faggyas Milán is csapatot vált tavaszra.

A Hódmezővásárhelyi FC január 24-én, szerdán 18 órától a Tiszasziget elleni meccsel folytatja a gyakorlást hazai pályán.

Felkészülési mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC – Csongrád TSE 5-2 (3-0)

Vásárhelyi gólszerzők: Szabó D. (2), Koncz, Varga, Szilágyi

Szűcs Róbert: „Ez alkalommal is ült a taktikánk. A félidőre magabiztos vezetést tudtunk szerezni, ezt követően pedig tudtuk gyakorolni, amit akartunk. A második félidőben szerencsére kijött egy-két hibánk, ezekből tudunk tanulni, ezért is vannak ezek a meccsek. 4-2-re zárkózott az ellenfél, két csúnyán eladott labda után, de megszereztük a végén az ötödik gólt is. Hasznos mérkőzés volt.”

Forrás: hfc1912.hu