Kiss Ildikó a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon intézményvezetője elmondta, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a fenntartása alatt működő intézményekre vonatkozóan eredményes pályázatot nyújtott be, melynek keretén belül megvalósul a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthona és az Óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthona épületeinek energetikai felújítása.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező a két telephely érintett épületein energetikai célú fejlesztéseket hajt végre. A tervezett munkák alapvetően az épületek hőveszteségének csökkentésére vonatkoznak, több épületen megtörténik a homlokzati falak és padlásfödémek hőszigetelése, valamint a nyílászárók cseréje.

A kivitelezés mindkét helyszínen 2017. december végén megkezdődött és a kivitelezőknek 270 nap áll rendelkezésre a munkálatok befejezésére, ami azt jelenti, hogy várhatóan 2018. szeptember végére megvalósul a beruházás. A tervezett energetikai felújítások bekerülési költsége szerződés szerint a makói telephely esetén bruttó 126.891.779,-Ft, Óföldeák vonatkozásban bruttó 123.581.414,-Ft.

Az energetikai felújítás eredményeképpen az épületek fűtési költségeiben 15-25%-os megtakarítás várható.

forrás:
Csongrád Megyei Szivárvány Otthon