A TOP-6.2.1-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú, „A Hódmezővásárhely Kertvárosi Bölcsőde felújítása” címet viselő projekt keretén belül sor került a Hódmezővásárhely, Hóvirág utca 7. szám alatti bölcsőde régi épületrészének szak-szerelőipari felújítására. A fejlesztés eredményeként a bölcsődei szolgáltatások azonos színvonalon váltak hozzáférhetővé valamennyi család számára.

A 2017 februárjában megindult kivitelezési munkálatok a bölcsőde folyamatos működése mellett, gondozási egységenként, ütemezetten valósultak meg. A 2017. november 30-án zárult munkálatok keretében elkészült a szociális blokkok alapvezetékeinek cseréje, új fal- és padlóburkolatok készültek a gondozási egységek valamennyi helyiségében, megújultak a belső felületképzések, kicserélésre kerültek a belső nyílászárók ajtólapjai és a radiátorok. Új falburkolat készült a foglalkoztatókban és a beépített szekrények is cserére kerültek.

Az energiaracionalizálás jegyében elkészült az épületrész utólagos falszigetelése. Egy raktárhelyiség átalakításával új akadálymentes WC létesült. Megújultak az intézmény kiszolgáló egységei; átépültek a mosókonyha és az öltözők; a konyhában a gázüzemű tűzhelyt elektromos váltotta fel.

Mindezeken túl a fejlesztés által új eszközökkel is gazdagodott a bölcsőde: új kisszékek, pelenkázó- és egyéb szekrények, fektetők, valamint sötétítő függönyök és szőnyegek kerültek beszerzésre.

A projekt az infrastruktúra felújításával, kulturált körülményeket teremtve hozzájárult a túlzsúfoltság felszámolásához.

További információkat a projektről a www.hodmezovasarhely.hu/bolcsode oldalon olvashatnak.

forrás:

Török Anita
sajtóreferens