A koripálya a délelőtt folyamán az iskolásoké. Ilyenkor a tesiórát sokszor töltök kint a jégen, ami a legtöbb diák számára, már nem ismeretlen terep.

Az égen, az előrejelzések ellenére, nyoma sem volt felhőknek. A napfényben úszó pályán pedig fáradhatatlanul rótták a köröket a fiatalok.

Miután az óra véget ért és a diákok levonultak a pályáról, ritka látványnak lehettek tanúi, akik a jégpálya körül jártak. Tóni, a Hód-Bizalom Kft. munkatársa, a jégpálya biztonsági őre 31 év után ismét korcsolyát csatolt a lábára.

Tóni elmesélte, hogy a saját korcsolyája valahol fent van a padláson és több mint 32 éves, de nem csak a kora miatt nem léphetne fel vele a pályára. A jég ugyanis puha, a korija pedig túl éles ahhoz, hogy használhassa ezen a pályán. A korisok megbízható, jó kezekben vannak, ugyanis a pálya éber őre akkor is rászól a fiatalokra, ha nincs rendesen becsatolva a korcsolyájuk.

A jégpálya minden nap 8 és 20 óra között üzemel. A karbantartások, ha szükségesek, 11 órától 12 óráig és 15 órától 16 óráig tartanak.

n.j.