Napközben már inkább csak elszórtan, főként az ország déli és nyugati részén számíthatunk esőre, záporra, estefelé esetleg hózáporra.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután északnyugaton már csökkenhet a felhőzet. A szél északnyugatira fordul, megélénkül, a Dunántúl északi részén időnként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között várható. Késő estére -3 és 3 Celsius fok közé csökken a hőmérséklet.

Ma délelőttig fokozatosan egyre kisebb területen a Dunántúl északkeleti részén és északnyugaton, Pest megye térségében, az Északi-középhegység térségében kialakulhat még ónos eső.

 

Napközben egyre inkább az eső lesz a jellemző, de elsősorban az Északi-középhegység térségében, keleten vegyesen eső, havaseső, havazás is kialakulhat, időszakosan, de említésre méltó megmaradó hó nem várható.

Reggeli órákban délen, napközben kisebb valószínűséggel nyugaton villámtevékenység kialakulhat. A Dunántúl középső részein egy-egy 65 km/h körüli széllökés kialakulhat az esti órákban.

forrás:hirado.hu