“2017. év végén Benkő Zsolt képviselő úr végigjárta a külterületi városrészeket és felmérte a lakossági igényeket. Ebből létrehoztunk egy két éves fejlesztési programot, amit a közgyűlés is elfogadott.” – mondta Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester a hétfőn tartott sajtótájékoztatón. Tájékoztatott, hogy a lakossági igények szerint a legfontosabb a közutak fejlesztése, amikkel kapcsolatban a szerződéseket, már megkötötte az önkormányzat és a munkálatok megkezdődtek.

„A közlekedés nagyon fontos, hogy az ingatlanok és a város is megközelíthető legyen. Egyre több gyerek van a külterületi településeken, ezért a játszóterek is megújulnak. Ezen kívül több egyéb javaslat is érkezett, például a közvilágítással kapcsolatban.” – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

Benkő Zsolt önkormányzati képviselő beszámolt arról, hogy 2017 decemberében Batidán, Szikáncson, Erzsébeten és Kútvölgyön elkezdődött a közúthálózat felújítása, amit már évek óta terveztek. Az elkészült, településenként egy-egy utca újraaszfaltozása, csak az első lépés volt.

„Vajháton is elkészült egy út, illetve szeretnénk a Csomorkányi út mentén villamoshálózat fejlesztést végrehajtani. Fontos, hogy öreg-kishomok és új-kishomok városrészeken a kerékpárút fejlesztés megtörtént. 2018-ra a cél a bicikli út és néhány utca közvilágításának kiépítése.” – tájékoztatott Benkő Zsolt. Hozzátette: a közösségi terek kialakítása, felújítása is a program része.

Batidán január 15-én, hétfőn, délután 5-kor fog lakossági fórumot tartani Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester, valamint Benkő Zsolt önkormányzati képviselő a külterületi fejlesztésekkel kapcsolatban.

 

Mind a négy kistelepülésen megújulnak a játszóterek, de a költségek és a helyszínek miatt, az alábbi fotókon szereplő eszközök nem mindegyike telepíthető mindenhova.

 

n.j.