„A zene az kell, mert körülölel” elnevezésű Család-OK Országos Koncertje hangverseny során egy időpontban adtak koncertet olyan családok, ahol több generáció foglalkozik zenével, hangsúlyozva annak szerepét, hogy a zene egy olyan érték, amely családokon közösségeken átörökíthető. Az előadásoknak műfaji megkötése nem volt, bármilyen hangszerjátékkal, énekkel lehetett csatlakozni a programhoz. Egyetlen kikötés a családi előadás volt.

Hódmezővásárhelyen délelőtt a Református Ótemplomban a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákjai és szüleik szolgáltak énekkel és hangszerekkel a vasárnapi istentiszteleten, míg 11 órai kezdettel a Szent József Kertvárosi Katolikus Iskola tanulói és szülői közössége zengte dallal és zenével Isten dicsőségét az ótemplomban. Este, a hat órai misét követően, a Szentháromság Kórus generációkon átívelő dallamai csendültek fel a Belvárosi Katolikus Templomban.

Az istentisztelet keretében énekeltünk el két kórusművet. Kizárólag egyházi műveket adtunk elő, egy magyar és egy latin darabot. Nem újdonság, hogy ez a kórus fellép nálunk, hiszen általában havonta mindig van egy együtt éneklésünk. A hívek nem csak a kórus hangját hallhatták, hiszen az éneket orgonán kísértem” – mondta el Búza András, a Belvárosi Katolikus Templom kántora.

Búza András

 

Sz.Viktor