Igazi színkavalkád fogadta szombaton a makói Ifjúsági Színtérbe lépőket, ugyanis a Széchenyi téri klubban a farsangra hangolódtak a kicsik és nagyok. Előtérbe került a kézügyesség, hiszen a jelenlévők maguk készítették el az álarcot, parókát, egyéb bulizós kelléket.

Bökönyi Tímea

A gyerekek többsége a Bartók iskolából érkezett. Köztük volt Bökönyi Tímea is. – Csináltattam magamnak csillámtetoválást, befestették a hajamat hajkrétával, most meg álarcot vágok – avatott be a részletekbe a 9 éves kislány. Timi nagyon szereti a farsangot. – Mindig beöltözöm, korábban hercegnő voltam, az idén pedig pom-pom lány leszek – árulta el. A harmadik osztályos kisdiák amúgy a zenét kedveli a legjobban, ezért is tanul hegedülni. Példaképe az ugyancsak a Bartókban végzett Mezei József.

Nem is igazi a farsang, ha nincs fánk

A kis résztvevők természetesen felnőtt felügyelet mellett vágtak, festettek és ragasztottak. Bertus Barcza Anikó művésztanár és Sarkadi Ágota irányítása mellett készültek az álarcok, a parókák. A festésben pedig a középiskolás Sipos Maja Flóra vitte a prímet. Kassainé Erzsike néni is sokat segített. Nincsen farsang fánk nélkül, ezzel a finomsággal Csermák Szilvia kínálta a színtereseket.

A tavalyi nyitás óta szinte minden hétvégén valamilyen érdekességgel várják az Ifjúsági Színtérbe betérőket. Kiállítások, előadások és kézműves foglalkozások váltják egyymást. De mi is vár a makói fiatalokra januárban és februárban? – azt Kiss Ádám ifjúsági koordinátor itt részletezi:

##audio:5294##

Munkatársunktól. K.