Márki-Zay Péter

A Vásárhely24 szerint Márki-Zay Péter nyilatkozataival és goromba kijelentéseivel felbolydította a vásárhelyi római katolikus közösséget. Márki-Zay egyébként a Szent István Király Plébánia világi vezetője, s az ellenzéki pártok támogatásával függetlenként indul a február 25-i időközi polgármester-választáson.

Németh László a következőket mondta a portálnak:

A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól!

Hozzátette: felháborító volt, amit a független jelölt a HírTV-ben előadott. „Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény” – fogalmazott Németh László, kiemelve, hogy az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani.

Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában.

A római katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, mindenki szeretné tudni, ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak. Márki-Zay bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Szent István Király Plébánia elé szervezte, és többször elmondta: katolikus vallású, tudatosan belekeverve kampányába saját egyházát.

Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák

– mondta Németh László, aki a hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki fogja hirdetni iránymutatását.

A hétvégén az is kiderül, hogy Márki-Zay Péter, a Szent István Király Plébánia világi elnöke, jelen lesz-e, amikor a mise végén az esperes föl fog szólalni a templomban.

(Forrás: Vásárhely24)

 

Márki-Zay Péter közösségi oldalán így reagált:

“Elszomorodva értesültem arról, hogy városunk egyik plébánosa csatlakozott a személyem ellen indult lejárató kampányhoz. Az egyház tisztasága és keresztény értékeink melletti kiállás jegyében arra kérem az engem és családomat tisztelő és szerető katolikus testvéreimet, hogy velem együtt legyenek jelen a Szent István király plébánia vasárnapi 9h30-as szentmiséjén, és együtt imádkozzunk a megbékélésért, az egyház egységéért.”