Esztendőről esztendőre a Csongrád megyében működő hivatásos tűzoltóságok rangsorában mindig a makói az első. Ezt a Maros-parti város laktanyájában csütörtökön Szatmári Imre dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója mondta. Ekkor adták át ugyanis ünnepélyes keretek között a parancsnokság legújabb járművét, egy emelőkosaras autót. Szatmári Imre ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:5287##

Ez az új eszköz kiválóan alkalmas arra, hogy emeletes házakból is menthessék a bajba jutottakat. – A létrája 32 méter magasba is felér – tudtuk meg Balogh Róberttől. A makói tűzoltók parancsnoka arra is kitért, hogy számos modern technológiával is felszerelték ezt a közel 180 millió forint értékű kocsit. Ha kíváncsi, mi mindenre is alkalmas, illetve mit is tud valójában a makóiak legújabb járműve, akkor hallgassa meg Balogh Róbertet:

##audio:5285##

Az autó kulcsát csütörtökön Szatmári Imre adta át Balogh Róbertnek. A hagyományok szerint a történelmi egyházak jelenlévő képviselői meg is áldották a kocsit. Így Kotormán István református lelkész és Biró István görögkatolikus parókus. A tűzoltók számára azért is volt nagy öröm ennek a járműnek az érkezése, hiszen így 15-ről 6 esztendőre csökkent le a gépparkjuk átlag életkora. Legutóbb tavaly szeptemberben kaptak modern felszerelést.

– Az önkormányzat és a városban működő szervezetek között nagyon jó a kapcsolat, s ez a tűzoltóságra is igaz – vette át a szót Czirbus Gábor. Az alpolgármester arról is beszél, hogy folyamatosan támogatják a helyi parancsnokságot, hiszen közös érdekük, hogy minél hamarabb megérkezzen a segítség egy-egy katasztrófa, baleset vagy tűz esetén. Czirbus Gábort hallja:

##audio:5286##

Munkatársunktól. K.