Minden időszakban jól esik a mozgás, főleg ha egy olyan sportról van szó, amit nem űzhetünk az év 365 napján. Ilyen például a jégkorizás. Pár éve még csak az eső jelentette a „veszélyt” a pályára, mostanság azonban már az enyhe tél és a „meleg” is befolyásolja a nyitva tartást.

Szerencsére csütörtökön egyik zavaró tényező sem volt jelen, így bárki felmehetett a jégpályára csusszanni egyet. Délután ugyan nem voltak sokan a jégen, azonban ahogy a mondás is tartja, a kevesebb néha több. Ilyenkor ugyanis nyugodtabban lehet megtenni az első métereket azoknak, akiknek még soha nem volt kori a lábukon.

A kicsik ilyenkor szabadabban próbálgathatják a jég adta lehetőségeket, és nem kell attól félniük, hogy véletlen valaki elüti őket. A kicsit gátlásosabbak is merészebbek lehetnek ilyenkor, hiszen ha véletlen fenékre ülnek, nem látják olyan sokan.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a szépen kivilágított Kossuth térrel a háttérben, még a lelkünk is jobban érzi magát. Csönd, sport, nyugalom, fények. Kell ennél több?

Sz.Viktor