A legtöbben rutinosan koriztak, de akadt olyan is, aki óvatosabban, lassabban próbálkozott a friss levegőn történő mozgással. S olyan is akadt, aki eddig még sohasem esett el.

Rebekának – elmondása szerint – eddig még mindig sikerült talpon maradnia a jégen. “Tavaly is jártunk már ide, akkor sem estem el, és azóta sem. Szeretek korcsolyázni, a vásárhelyi jégpályát pedig különösen kedvelem, mert meghitt, családias hangulatú, aranyos, és mindig szépen karban van tartva” – mondta a diáklány, aki hozzátette, szívesen járna tanórákon kívül is ide, de mivel fábiánsebestyéni, sajnos nincs alkalma erre. Barátnője, Réka, Rebekával ellentétben már többször is elesett a jégpályán, szerencsére azonban még csak egy apró kék foltja sem keletkezett. “Nagyon szeretek korcoslyázni és alapvetően sportolni is, örülök, hogy van lehetőség arra, hogy ki lehet jönni korizni a szabad ég alá” – mondta mosolyogva.

Rebeka és Réka

Polányi Géza, az iskola testnevelő tanára elmondta, hetente egyszer jönnek az idény végéig a bethlenesekkel, az úszásórát váltják ki ezzel a mozgással. “Az itt lévő, 10. b osztály egy lelkes közösség, örömmel korcsolyáznak minden alkalommal. Az idény végéig fogunk kijárni, amennyiben az időjárás megengedi, és üzemel a pálya” – mondta.

Polányi Géza a pálya szélén felügyelte diákjait

A mintegy 28 diák a bemelegítő köröket követően lendületesen korizott, ragyogó napsütésben.

 

Ács Helga