A Grand Hotel Glorius elé várta a sajtó képviselőit hétfőn Czirbus Gábor. A helyi Fidesz alapszervezetének az elnöke azért választotta ezt a helyszínt a sajtótájékoztatójának, mert amikor 2014-ben Orbán Viktor a városba látogatott, itt ígérte meg a makóiaknak: összesen közel 20 milliárd forint érkezik majd ebben a ciklusban a Maros-parti településre.

Czirbus Gábor

– A miniszterelnök nem csupán beváltotta az ígéretét, hanem jóval több támogatás, majd 25 milliárd forint érkezett eddig Makóra – kezdte Czirbus Gábor. A pártelnök elmondta: a jelenlegi kormány kiemelt figyelmet fordít Makóra, s azon belül a makoveczi hagyaték ápolására. Ennek a programnak a zászlóshajója a Hagymatikum. A Kossuth-díjas építész, Makovecz Imre jóval nagyyobb fürdőt tervezett, mint amekkora megépült. Most azonban a kormány döntése alapján teljes lehet a Hagymatikum, vagyis 9,5 milliárd állami támogatásból befejezhetik a Fürdők templomát.

– A 2014-es választási programunk részletesen tartalmazza, milyen beruházásokat kívánunk megvalósítani, ha fellapozom ezt a kiadványt, akkor jól látszik, hogy folyamatosan meg is csináljuk ezeket – mutatta a média munkatársainak a programfüzetet Czirbus Gábor. A pártelnök úgy véli: a kormánnyal folytatott közös munkának meg lesz a gyümölcse, amelyet minden makói magáénak tudhat.

Czirbus Gábor röviden arról is beszélt: miszerint annak ellenére is fejlődik a város, hogy az ellenzéki politikusok ebben nem partnerei a városvezetésnek. – Erre sajnos nagyon jó példa volt a hagymatikumi bővítés, melyet nem szavaztak meg a testületi ülésen – emelte ki a Fidesz helyi vezetője.

Munkatársunktól. K.