Aki egyszer megkóstolja a vendéglő különlegességeit, az szinte biztosan rabja lesz, az ízélményhez pedig csak hozzátesz a kellemes atmoszféra, a baráti hangulat. Nagy öröm, hogy az étterem mostanra felkerült az ország gasztrotérképére. Ez a kemény munkának, az odafigyelésnek, a folyamatos fejlődésnek köszönhető, és persze annak, hogy soha nem engednek a minőségből. Az ételek adalékmentesek, mindig friss alapanyagból készülnek, és törekszenek a különleges íz világra, olyan ételeket álmodnak a tányérokra, amelyek sehol máshol nincsenek. Ilyen például a karamellizált paszternák, a sütőtökös nudli, a céklarizottó vagy épp a garnéla kókuszmártásban, de akár az egész étlapot fel lehetne sorolni. Az ember legszívesebben végigkóstolná a teljes kínálatot. Szerencsére akadnak, akik ezt meg is teszik. Épp ezért az A’la Carte kínálat évszakonként megújul, mindig a szezonális alapanyagokból állítják össze a választékot.

A Kispiac Étteremben nem csak az ételek, de a rendezvények is csábítók. A karácsonyi, szilveszteri időszak igen pörgősre sikerült, de továbbra sincs megállás, már körvonalazódnak a tervek erre az esztendőre. Elkezdődött a báli szezon, ez megadja az év elei lendületet, mind szervezés mind ételkészítés szempontjából. De már január 27-én megtartják az első borvacsorát, amelyen a Haraszthy Pincészet mutatkozik be. Ők az etyeki borvidék képviselői, azonban van testvérpincészetük Argentínában, így az est igazi világutazó borvacsora lesz.

Februárban természetesen a Valentin napon, idén is várható különleges ajánlat, speciális menü készül a szerelmeseknek, de tematikus hétvégéket is szeretnének tartani, például biztosan lesz tavasszal eper-spárga hétvége, nyáron pedig pezsgő-tapas hétvége (a tapas a spanyolok ételkülönlegessége – egy-egy falatnyi rágcsálnivaló, ami rendkívül változatosan elkészíthető, általában alkoholos italok mellé szokták kínálni). Tavaly nagy sikere volt a Borsika udvarral közösen szervezett vasárnapi pikniknek, ennek is egészen biztosan lesz folytatása. És borestekre is számíthatunk, nyárig minden hónapban.

A Kispiac Étterem, Hódmezővásárhelyen, a főtér szomszédságában, a Zrínyi utca 7. szám alatt található. Asztalt foglalni a 62/210-441-es telefonszámon lehet, és érdemes is odatelefonálni, mert bizony vannak olyan időszakok, amikor teltház van. Különösen a programokra, borvacsorákra ajánlott időben bejelentkezni. Az étterem minden nap délelőtt 11-től este 10-ig várja a vendégeket, kivéve vasárnaponként, olyankor ugyanis csak délután 5 óráig tartanak nyitva. Az A’la Carte kínálat mellett hétköznaponként 11-15 óra között ebéd-menü ajánlattal várják a korgó gyomrúakat. A menü mindig tartalmaz egy levest, ami mellé két főételből tudunk választani – természetesen ez is A’la Carte minőségű és mennyiségű.

A Kispiac Étterem honlapján végignézhetjük az étlap kínálatot, de a csábító különleges fogásokról készült fotókban is gyönyörködhetünk – garantáltan megéhezünk! A facebookon is érdemes követni őket, ott mindig megtaláljuk az aktualitásokat, és informálódhatunk a rendezvényekről is. Tegyenek Önök is egy próbát a Kispiac Étteremmel, garantáltan szerelem lesz első falatra!

Kiskata