Havasi Katalin

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnökének nyilatkozatát követően tegnap este Varjú László, a Demokratikus Koalíció alelnöke is megerősítette a sajtónak, hogy támogatják a vásárhelyi időközi polgármesterválasztáson induló Márki-Zay Pétert. A DK alelnöke ezt a párt aznap esti értekezlete után nyilatkozta, amelyen a döntést meghozták. Ma az LMP is közleményt adott ki, hogy csatlakozik az összefogáshoz, a Jobbik pedig annak ellenére sem válaszol a sajtó megkeresésére, hogy Márki-Zay egyértelműsítette: indulásának az volt a feltétele, hogy egyetlen ellenzéki párt se indítson saját jelöltet, amit a Jobbik láthatóan be is tart.

Az ellenzéki pártok összefogása kapcsán megkerestük Havasi Katalint, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnökét.

– Isten óvja meg Vásárhelyt attól, hogy olyan polgármestere legyen, akit Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc támogat, azok, akik be akarták záratni a vásárhelyi kórházat. Hódmezővásárhelynek olyan polgármester kell, akit Orbán Viktor támogat, aki megvédte a vásárhelyi kórházat – mondta el Havasi Katalin.