Napnyugtakor ugyan korcsolyáztak még néhányan, azonban sötétedés után indult be az élet igazán a hódmezővásárhelyi kori pályán. A kezdők ilyenkor elhagyják már a terepet, így szabadabban száguldozhatnak a technikásabb korisok és a normál esetben lassan haladó folyamatos körtánc felgyorsul és felveszi a zene ritmusát.

A tapasztaltabbak tanítgatják a többieket, hogyan kell a korcsolya élével megállni, majd a rövid pihenők után együtt suhannak tovább.

A közös mókázásnak elmaradhatatlan része a vonatozás is, amit általában csak a sor végén lévő korizó szokott megbánni, ugyanis az ő számára a legnagyobb kihívás megállni.

A jégpályát minden nap 8 és 20 óra között lehet igénybe venni. A hódmezővásárhelyi lakcímkártyával rendelkezőknek érdemes magukkal vinni az iratot, ugyanis ingyenesen korizhatnak, ha felmutatják azt. Sokszor a napos, meleg idő ellenére is nyitva van a pálya, ezért érdemes meggyőződni arról, hogy nyitva van-e, ezért érdemes pillantást vetni a 0-24 óráig megtekinthető élő videóra.

n.j.