A hosszúhétvégék akár 10 százalékkal is növelhetik a szállodák bevételeit, az idei hosszúhétvégékre ezért már most készülnek.

„Mi mindent meg fogunk próbálni magunk részéről, hogy olyan programokkal, olyan vonzó kínálattal várjuk a vendégeket, ami miatt minden hosszú hétvégénk magas látszámmal tud lebonyolódni” – mondta az M1 Híradó stábjának Kiss Annamária, a Hotel Wellamarin kommunikációs es marketing vezetője.

Szükség is lesz rá, mert míg tavaly hat, addig idén összesen kilenc hosszú hétvégére lehet majd pihenést tervezni.

Március 15-e például csütörtökre esik, ekkor 14-e után legközelebb 19-én kell majd dolgoznunk. Szintén négynapos lesz a húsvéti hétvége. Akkor március 29-e és április 2-a között nem kell majd dolgozni. Május elseje keddre esik, akkor is négy szabadnapot kapunk.

A másik tavaszi egyházi ünnepünk a pünkösd három napos lesz. Május 21-én, hétfőn nyúlik meg egy nappal a hétvége. Augusztus 20-a hétfőre esik, így az államalapítás ünnepén is három nappal számolhatunk. És kedden lesz október 23-a, vagyis akkor négynapos lesz a hosszú hétvége. November elseje pedig csütörtöre esik, így október 19-e és november 5-e között, a 16 nap alatt, mindössze 6 napon fogunk dolgozni.

Szenteste hétfőn lesz, így karácsonykor, december 22-e és 26-a szerda között ötnapos hétvégét élvezhetünk majd. Ezt két munkanap nap után újabb négy pihenőnap követi.

Tehát december 29-étől január 1-jéig nem kell majd dolgozni. Az óév búcsúztatására és az újév köszöntésére négy nap jut.

A hosszú hétvégék miatt összesen hat szombaton, március 10-án, április 21-én, október 13-án, november 10-én, december elsején és 15-én kell majd dolgozni.

Forrás: hirado.hu