A Rádió 7 vásárlási utalványokat ajánlott fel a futóknak

A kicsit esős idő sem szegte kedvét vasárnap azoknak, akik futva kívántak elköszönni 2017-től Makón. Így vasárnap a Hagymatikum előtt 175-en regisztráltak az egyre népszerűbb szilveszteri futásra. Még egy 30 fős budapesti társaság is eljött erre az eseményre. A csapat szószólója, Brunner Róbert triatlonista, akinek ez a táv meg se kottyant, hiszen két kört kellett a fürdő körül teljesíteni, vagyis mintegy 1500 métert. – Az első versenyem még Tolna megyében volt, pontosabban a Bonyhád melletti Szálkán futottam, kerékpároztam és úsztam – tudtuk meg tőle. De hogyan is kerültek Makóra a fővárosiak? – azt Brunner Róberttől itt hallja:

##audio:5256##

A budapesti társaság egy része

Nem csupán a fővárosiak alkottak népesebb csapatot, hanem a Halker-KirályTeam nemrég megalakult makói kick-box akadémiájának tagjai is futottak. Köztük a gyerekek, így Szabó Hanna Panna és Kiata Kende is lefutotta a maga körét. – A kick-box edzések bemelegítésénél is sokszor futunk, így ez a sport sem áll távol tőlem – árulta el a 9 éves Hanna Panna. Klubtársa, Kiata Kende a Kálvin téri Református Általános Iskolában tanul, s elmondta: a küzdősport mellett versenyszerűen ugrókötelezik is, s mivel a Petőfi parkban laknak, így gyakran lemegy az ottani pályára futni.

Kiata Kende és Szabó Hanna Panna

A gyerekeknek egy kört, vagyis 750 métert kellett megtenniük. Közülük elsőként Molnár Richárd ért célba. – Tavaly indultam először ezen a versenyen, s akkor harmadik lettem, s most mindenképpen javítani szerettem volna és sikerült is – vette át a szót a Kálvin téri Református Általános Iskola harmadikosa. Richárd a taktikáját is megsúgta: az elején egy kicsit lassan futott, ezzel altatva a többieket, s aztán a végén beerősített, s így tudott nyerni. A felnőttek között pedig egy többszörs kick-box bajnok, Veres Roland diadalmaskodott.

A leggyorsabb gyermeknek, Molnár Richárdnak Czirbus Gábor alpolgármester is gratulált

A szilveszteri futás egyik ötletgazdája Sebők Árpád. – Még az 1980-as évek végén rendeztük meg az elsőt, de akkoriban a ma már nem létező makói sörgyár szervezésében, napjainkban már az önkormányzat bonyolítja le ezt a vidám sporteseményt – nyilatkozta Sebők Árpád. A 74 esztendős férfi már évek óta a legidősebb induló ezen a futáson. A legfiatalabb vasárnap pedig Nagy Csinszka volt, a kislány még nem töltötte be az első életévét. De visszatérve a korelnökre: Sebők Árpádot arról is kérdeztük, hogyan telik egy sportos nap nála, hogyan edz és miért választotta ezt az életmódot, íme a válaszai:

##audio:5257##

A rendszeres futók: Gergely Gábor, a fürdő vezetője (fekete fölső és fekete hosszúnadrág), valamint Czirbus Gábor alpolgármester (piros fölső)

A felnőtt kategória győztesének, Veres Rolandnak (balról) Kovács Gábor sportszervező adja át a pezsgőt

Munkatársunktól. K.