Vasárnap kora délután még keleten, északkeleten fordulhat elő gyenge csapadék. Nyugaton délután már kisüt a nap, északon, északkeleten azonban párás, ködös időre kell számítani a nap további részében is. A délnyugati szél helyenként megélénkülhet. Északon, északkeleten, keleten 1-5, máshol 6-13 fokot mérhetünk.

Az év utolsó napján melegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, szédülés, fáradékonyság, tompaság jelentkezhet, a tartósan borongós északkeleti országrészben pedig levertebbnek érezhetjük magunkat. Főként a nyirkos, csapadékos időszakokban a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Délutánra a Dunántúlon kisüt a nap, ez jó hatással lesz az ott élők hangulatára, közérzetére. Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megfázhatunk.

Az új év első napján is enyhe időre van kilátás, hajnalban -1, 7, délután északon 2-5, máshol 6-13 fokkal. Északon tartósan ködös lesz az idő, gyenge eső, ködszitálás is kialakulhat, máshol is egyre több lesz a felhő, délután nyugaton, délnyugaton esőre is készülni kell. A szél a Dunántúlon lehet élénk, néhol erős. 

Kedden hidegfront érkezik, sokfelé várható eső, a hegyekben havas eső is, feltámad az északnyugati szél, a Dunántúlon erős, viharos lökések is lesznek. Délután 2-8 fok várható.

Forrás: idokep.hu