Ha vendégségbe készülünk, érdemes az estére szánt pezsgőt szépen becsomagolni, az üveget feldíszíteni, így sokkal izgalmasabb és szebb lesz. Az egyszerű selyempapír helyett ünnepi, szilveszteri csomagolást is kaphat az üveg, amelyen így akár a Szilveszter jellegzetes, szerencsehozó jelképei, a kismalac, a négylevelű lóhere vagy akár a kéményseprő is helyet kaphat kis figura formájában. Sőt, úgy is becsomagoltathatjuk az üveget, hogy a dugóhoz hozzáférjünk a csomagolás kibontása nélkül is, így még éjfél után is szép dekoráció lesz.

A háziasszonynak pedig, aki ilyenkor azon fáradozik, hogy senki tányérja ne legyen üres, szintén szép gesztus virágot vinni. De mivel az ünnep miatt sok a tennivaló, a legtöbb helyen nagy a nyüzsgés, praktikusabb, ha nem vágott virágot viszünk, aminek vázát kell keresni, hanem kis cserepes növényt. Nagyon kedvelt lett hagymás tavaszi virágokat, például jácintot ajándékozni, amit ugyancsak feldíszíthetünk az ünnephez illően. Vidám színével, illatával feldobja majd a következő heteket, és emlékeztet majd a vidám szilveszteri mulatságra.

A szobanövényeink téli gondozásáról is beszélgettünk a műsorban Czeglédi Margittal. A téli időszakban ajánlott nagyon odafigyelni a fűtésre. Vannak lakások, ahol ingadozik a hőmérséklet, hiszen, amikor otthon vagyunk, felfűtjük a lakást, amikor elmegyünk, lejjebb vesszük a fűtést. Vannak növények, amik ezt nem viselik jól. Ezeket igyekezzünk olyan helyre vinni, ahol viszonylag állandó a hőmérséklet. A szellőztetés is kényes kérdés a virágaink, növényeink szempontjából. Arra ügyeljünk, hogy amikor kitárjuk az ablakot a cserepeket tegyük messzebbre a hidegtől, mert bizony a növényeink is meg tudnak fázni, különösen a meleg kedvelők. Télen a növényeink jobban elviselik a szárazságot, mint ha túlöntözzük őket, úgyhogy csak visszafogottan locsoljunk.

És ha Szilveszter este éppen jácintot kaptunk a hozzánk érkező vendégektől, akkor jó tudnunk, hogy ez a hagymás növény fényszerető, úgyhogy olyan helyre állítsuk, ahol a lehető legtöbb természetes fény éri. Ha sötétebb helyre tesszük, a virág elkezd a fény felé törekedni és egyre inkább megnyúlik, a zöld levelek aprók maradnak, s végül egy hosszú, nagyon vékony szárú növény lesz belőle, ami nem bírja el magát a virágot. Vizet nem nagyon kell neki adni, a földben, hagymában lévő nedvesség bőven elég neki. Ha elvirágzott, vágjuk le a zöld részeket, a hagymát tegyük száraz, hűvös helyre, jövőre pedig, szeptemberben ültessük ki a kertbe, így a következő év tavaszán ott virít majd a kertünkben.

A szilveszteri mulatság után a következő év elején, a farsangi időszakban kezd megjönni az emberek házasodó kedve, pedig akár ilyenkor, a két ünnep között is lehetne esküvőket tartani, de valamiért mégis későbbre időzítjük a lakodalmakat. A téli esküvő dekorációja nagyban eltér a nyári esküvők díszítésétől. Csodálatosan finom és ízléses egy téli esküvő dekorációja – leheletnyi színek, jeges csillanás, visszafogottság jellemzi. Színek tekintetében a fehér, és ezüst dominál, ezek mellé a jeges árnyalatú pasztell kék és rózsaszín illeszthetők.

Természetesen a Margó Virág- és Ajándékboltot akkor is érdemes felkeresni, ha az esküvőnk dekorációját szeretnénk rájuk bízni, de akár a következő év céges rendezvényeit is színesebbé varázsolják. Míg az esküvőkön a menyasszony a kiinduló pont a dekoráció színeiben, formáiban, az ara ruhája adja meg az irányvonalat, addig a céges rendezvények dekorációjában vagy a vállalkozás logójának színei, vagy a cég profilja köszön vissza.

A Margó Virág- és Ajándékbolt megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Szent István tér 8. szám alatt, a pincében. Az üzlet hétköznapokon 7.30-17 óra között, szombatonként 8 és 15 óra között, míg vasárnap és ünnepnapokon 8-tól délig tart nyitva, és jövőre is csupán két nap lesz, amikor zárva tartanak: január 1-én, illetve húsvét másnapján. Telefonon a 30/376-1490-as számon lehet érdeklődni. Az esküvőkre készülők ne feledjék, érdemes jó előre lefoglalni az időpontot, akár fél évvel, vagy egy évvel korábban, hisz az egy-egy dekoráció megtervezése, elkészítése hosszú időbe telik.

A Margó Virág- és Ajándékbolt boldog, szerencsés új esztendőt kíván minden kedves jelenlegi és jövőbeli vásárlójának.

Kiskata