Jégkorcsolyázás. A sport, ami hobbi és szórakozás és Hódmezővásárhelyen is karnyújtásnyi távolságra van minden lakos számára, aki ki szeretné próbálni ezt a kifejezetten téli mozgásformát.

Természetesen nehéz megszokni, hogy nem a lábunk alatt lévő szilárd talajon mozgunk, ezért is érthető, hogy sokaknak nehezen megy a jégen csúszkálás művészete.

Azonban akik már tapasztaltabbak és otthonosan mozognak a korcsolyában, annál látványosabb és trükkösebb mozdulatokkal mutatták meg jó seniorként a csúszni tanulóknak, miért is áll ennyi ember szívéhez oly közel ez a sport.

Nem mindenkinek a szépség az első, van, akinek a sebesség és a játék, így többen kezdtek el fogócskázni a jégen, de közben szigorúan odafigyeltek arra, hogy senkinek ne okozzanak fejfájást ezzel.

A hódmezővásárhelyi Kossuth téren felállított jégpálya az elmúlt napokban a meleg miatt nem üzemelt, de a hőmérők higanyszálai ismét a nulla környékén vannak, így ismét biztonságossá vált a jég, és amíg az emberek csúszkáltak, addig a színpad körül, már a holnapi bulira készültek a világosítók, ugyanis holnap van az év utolsó napja, amikor együtt búcsúzunk az óévtől és üdvözöljük az újévet a város szívében.

n.j.