A 2017-es díjak egy része

A téli szezonban sem áll meg a makói labdarúgás lendülete. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban 2018. január 6-ától újból pattog majd a labda. Ennek oka, hogy ismét megrendezik az úgynevezett Givaudan Kupát. Az ötödik kispályás teremfoci torna megmozgatja a várost, a kistérséget, de még néhány romániai csapatot is.

Kovács Gábor sportszervező

– Aki részt kíván rajta venni, annak 2018. január 3-án 15 óráig kell leadnia a jelentkezését, s ezt követően a Hagymaházban tartunk egy megbeszélést, s akkor állítjuk össze azt, ki, kivel és mikor játszik – nyilatkozta Kovács Gábor. A sportszervező kiemelte: a tornának nevezési díja is van, de az összeg maradt a régi, vagyis 22 ezer forint. A pénzt a Marosmenti Utánpótlás Futball Clubnál lehet befizetni, vagy legkésőbb a hagymaházi megbeszélésen.

A többszörös címvédő: a Bálint Optika csapata

Ahogy korábban, így most is három kategóriában indulhatnak a csapatok. Az egyik az úgynevezett nyílt kategória, a másik kettő pedig a játékosok életkora szerinti, így 35 pluszos, illetve 45 pluszos. Minden első három helyezett érmet, oklevelet, serleget kap, a legjobbaknak pedig egy hagymatikumi kényesztetés is jár, a fürdő különböző szolgáltatásait is kipróbálhatják. Emellett többek között kiosztják majd a legsportszerűbb csapatnak, a legtöbb gólt lövőnek, a legjobb kapusnak járó díjat is.

Az eddigi jelentkezők között nagyon sok az amatőr játékos, hiszen ez a kupa egyben egy kiváló januári kikapcsolódás is. – Cégek, baráti társaságok is indultak eddig, s remélem most is fognak – folytatta a Kovács Gábor. Ez év elején a döntő igen szoros volt, hiszen a címvédő Bálint Optika csak az utolsó percekben lőtt góllal múlta felül a Malibut. Jövőre is hasonló izgalmas mérkőzések várnak mind a játékosokra, mind a szurkolókra.

Szerencsére a nézők is egyre többen vannak évről évre ezen a tornán

Munkatársunktól. K.