Üres fazekakkal és ételhordókkal álltak sorba a lakosok a mindszenti iskolánál. A már hagyományosan, minden év végén megrendezett étel osztáson harmadik éve készítenek az iskola konyháján székelykáposztát a lakosságnak. A különböző felajánlásokból elkészült étel mellé, további jótékony adományokkal is kedveskedtek a szervezők.

Zsótér Károly, Mindszent polgármestere elmondta, hogy ilyenkor ünneplik meg azt, hogy egy összetartó és erős közösség él a településen.

“Az étel sok támogató segítségével jött létre: Elekesné Marika vezetésével, egy 8 fős csapat főzte a székelykáposztát, amihez a mindszenti vadászok 45 kg, Farkas Sándor országgyűlési képviselő 30kg húst adományoztak, míg a káposztát Szarka Attila, Árpádhalma polgármestere szállította nekünk.” – mondta a polgármester.

A Mindszenti Idősek Alapítványa, a Johanniták által Mindszentre hozott német édességeket osztották szét, ezentúl ruhák közül is válogathattak a lakosok.

Olasz Rozália, mindkét kezében tele pakolt táskákkal indult haza. Elmondta, hogy nagyon örülni fog a család neki, hiszen rengeteg finomságot visz haza, amiért nagyon hálás.

Az összetartozásról és együttélés örömeiről szóló étel osztásra 500 adag székelykáposztát főztek az iskola konyhájának üstjeiben. Aki elment ételért az iskolához, annak nem egy-egy adagot mértek, hanem tele szedték azokat a tárolókat, amikkel érkeztek.

n.j.