Tavaly is Hagymanó lelkesítette a futókat

Évekre visszamenő hagyománya van már annak, hogy Makón egy vidám, de a sport jegyében zajló eseménnyel búcsúztassák az adott esztendőt. Ez pedig nem más, mint a szilveszteri futás. Az idén sem marad el ez a program, s erről pénteken a helyszínen, vagyis a Hagymatikum előtt Czirbus Gábor alpolgármester, Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke és Kovács Gábor sportszervező adott tájékoztatást.

A három Gábor, vagyos Gergely, Czirbus és Kovács

– Nincs is annál jobb, mikor egy kis mozgással veszünk búcsút az óévtől, s erre kiváló alkalom az, hogy vasárnap délelőtt 9.30-tól minél többen eljöjjenek ide, a Makovecz térre, s együtt vágjunk neki a távnak – nyilatkozta Czirbus Gábor. Az alpolgármester – ahogy korábban – így most is részt fog venni ezen a futáson, s kétszer körbefutja a Hagymatikumot.

Tavaly is bevállalták, s az idén sem hagyják ki

– A gyerekeknek egy, még a felnőtteknek két kört kell teljesíteniük, egy kör nagyjából 750 méter – vette át a szót Kovács Gábor. A sportszervezőtől megtudtuk: vasárnap délelőtt 9.30-tól lehet regisztrálni a helyszínen. A célba érkezők kapnak egy-egy sorszámot, ami egyben tombolaszelvény is, s a szerencsések ajándékkal is távozhatnak. – Ez nem verseny, hanem egy vidám szórakozás, de ennek ellenére azért külön díjazzuk a legfiatalabb és a legidősebb indulót is – emelte ki Kovács Gábor.

A futás után pedig mindenkinek jól fog esni egy kis kényeztetés a Hagymatikumban. – Az év végn egyedül december 24-én voltunk zárva, a többi napon viszont vártuk, illetve várjuk a vendégeket – mondta Gergely Gábor. A fürdő vezetője hozzátette: szilveszterkor ismét fergeteges partit szerveznek, s már minden jegy elkelt.

Munkatársunktól. K.