Ezt követően a város és a klub vezetői folyamatosan egyeztettek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakembereivel a megvalósításról, majd közel két esztendő előkészítő munkáit követően jutott odáig a projekt, hogy az első érdemi döntések megszülessenek.

Ennek értelmében a Békéscsabai Röplabda Akadémia fejlesztésére 1.878.000.000,- forint támogatásról döntöttek. A kedvezményezett a Magyar Röplabda Szövetség, melyen keresztül érkezik a több év alatt felhasználható forrás a klubhoz, a deklarált célok megvalósítására.

Volt egy álmunk, melyben makacsul hittünk. Célul tűztük ki, hogy egy hátrányos helyzetű régióban szeretnénk olyan körülményeket teremteni az utánpótlás neveléshez, mellyel a legfejlettebb röplabda kultúrával rendelkező nemzetek bírnak.

Fontosnak tartom elmondani, hogy a támogatás kizárólag sport infrastruktúra fejlesztésre, és utánpótlás neveléssel kapcsolatos kiadásokra használható majd fel” – mondta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

Lokálpatrióta klubvezetőként rendkívül büszke vagyok, hogy többek közt olyan sport infrastruktúra fejlesztések valósulhatnak meg jelen projekt által, melyek egyes oktatási intézmények több évtizedes problémáit oldják majd meg. Munkacsarnokot építünk, kollégiumi szálláshelyet fejlesztünk és a legmagasabb szintű képzéshez szükséges eszközbeszerzéseket is finanszírozni tudjuk.

Forrás: origo.hu