A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szervezésében rengeteg program valósult meg 2017-ben is, de az év utolsó napján sem hagyják szórakozás nélkül a vásárhelyieket. A Kossuth téren felállított színpadon 20 órától lép fel a vásárhelyi Végletek zenekar, akiket egy látványos tűzshow követ a Flip Unit elnevezésű formáció előadásában.

Varga Anikó

A visszaszámlálást pedig a Supernem zenekarral közösen élhetik át mindazok, akik december 31-én kilátogatnak a Kossuth térre. Természetesen az idei szilveszter is a tűzijátékkal válik teljessé.

A hódmezővásárhelyi Városi Fúvószenekar tagjai már 17. éve ápolják és tartják fenn a hagyományt, melyet az Újévköszöntő Hangverseny képvisel. Érdemes is, hiszen minden évben vastapssal hálálja meg a teltházas Fekete Sas közönsége a káprázatos előadást. Minden évben több százan gyűlnek össze az év első napján, hogy meghallgassák a Városi Fúvószenekar daláradatát. A bécsi újévi koncert hagyományait ültették Hódmezővásárhelyre. A 17 órakor kezdődő rendezvényen lesznek komolyzenei darabok, operettslágerek, Strauss-művek, valamint könnyű zenei dallamok is felcsendülnek. Az idei év különlegessége pedig az lesz, hogy a fellépők között kizárólag Bessenyei-díjas művészek, előadók lesznek: a Városi Fúvószenekar, Kónya Krisztina énekművész, Zoltán Péter klarinétművész, valamint Vágó János kürtművész.

Vágó János

2018-ben rengeteg programra számíthatnak a hódmezővásárhelyiek. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szervezésében az év első heteiben például lesz gyógyító teadélután (január 12-én), Illatvarázs, azaz aromaterápiás élménytalálkozó (január 18-án), a Magyar Kultúra Napja alkalmából átadják a Bessenyei-díjat, illetve ugyanezen az esten előadják A helység kalapácsa című darabot is (január 21-én), de A miniszter félre című bohózatot is láthatja a közönség (január 27-én).

ÉR.