Jubileumot ünnepel ebben az esztendőben a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye, ugyanis ötven éve kezdtek el a falai között zeneoktatással foglalkozni. A kör azóta is bővül, hiszen a számos hangszer mellett tánccal és képzőművészeti ágakkal is megismerkedhetnek a diákok. Szilágyi Réka intézményegység-vezetőt hallják erről a fél évszázadról:

##audio:5245##

A legújabb tanszak, a gitár

Az iskola egyik célja, hogy újabb és újabb dolgokkal álljon elő, hiszen nagyon fontos talpon maradni. Így többek között a kínai is felkerült az oktatott idegen nyelvek közé. A hangszerek repertoárjához pedig csatlakozott a gitár. A 14 éves György Luca ezt választotta, de miért döntött így, illetve mik a távlati tervei? – azt ő itt foglalja össze:

##audio:5247##

A bartókosok nélkül szinte nincs képzőművészeti kiállítás

Ifjú tehetségek is bontogatják a szárnyaikat a Bartókban. Köztük van Mezei József Lajos is. A 17 esztendős magyarcsanádi fiú az azóta elhunyt nagyapja tiszteletére tanult meg hegedülni. – A célom, hogy neves művész lehessek – árulta el József. Az ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:5248##

Gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni

Szilassi-Horváth Anna a József Attila Gimnáziumban tanul. – A Bartókban öt esztendeje kezdtem el hegedülni Setényiné Rácz Gabriella tanárnőnél – mondta a 18 éves diáklány. Az egész onnan indult, hogy egy bérletes koncerten élőben meghallotta a hegedű hangját, s egyből beleszeretett. Azóta már több alkalommal is fellépett. – Más hangszerrel még nem próbálkoztam, csak a hegedűvel, engem megnyugtat, ha játszom rajta – tette hozzá Anna.

Munkatársunktól. K.